BasBQ
Beef en Steak

Wat eten we vandaag

Lorenzo

Sprokkelaar
Berichten
48
Poulet jaune 1.5KG spatchcock
Indirect 160 graden op de BGE +-50 minuten daarna 30 minuten rusten.

Gekruid met;
-Andalus kruiden van Jonnie Boer, lekkere mediterrane mix met gerookte paprika als basis.
-Jus en zeste van een citroen.
-Maldon zout.
-Verse rozemarijn en tijm.

Bijgerecht
-stokbrood
-ratatouille
Aubergine/courgette/paprika/sjalot/tomaat
Overal de zaadlijsten uitsnijden, ook bij de tomaten. Zo krijg je geen groentesoep.

a3ceb3d1edb8088bb0302dc6961e8697.jpg







1c4906d97b4074b1c907ece1e4074892.jpg

16aaed7433c1a52456aac230e06d4725.jpg

9d8eabe68ae2b17051d80f7fa721fce6.jpg
 
Lekker hoor
Knoflookje ziet er leuk uit zo
 
Ziet er fantastisch uit!!
 
Risotto met schaaldierensaus en gegrilde langoustines.

Saus
Koppen en scharen van de langoustines
Prei/venkel/paprika/sjalot/wortel/tomatenpuree
Werkwijze
-De koppen en scharen kort roosteren, de rest aanzetten in een dutch oven.
-blussen met noilly prat.
-alles in de dutch oven en afvullen met water.
-max 30 min trekken, dan pureren.

Langoustines
-halveren en dan roosteren.
-na een paar minuten insmeren met een mengsel van knoflook/citroensap/citroenschil/olie/pezo/tuinkruiden.

f4221db6ab89a55ab03b3236ef9de202.jpg




715434c9f227877ebbebf3b6f8915c71.jpg

269bb8c8da26db433f97d053b8d8e7ba.jpg

f4939d8a398df787b5aa0f63b9823d90.jpg

bc1809cb5330e3ad0aab195394bb55a1.jpg

ce693850db28bbdc5fd5226183c2f9ee.jpg

952bc3459d2c2607f71a0d047e20339b.jpg

36931ece1e788b466a13b389ec391af4.jpg

034cfc9a6b280a822ddd68fbca9b2a9d.jpg

b77b52b6069a9326f580b1179aa79320.jpg

5c50eb58def5c8250075fdab3e103573.jpg

dd8e871064a494ddd72c3b0f2e6a1c89.jpg

2026b271d973a092d06a351fbe9ed3dd.jpg
 
Mooie creatie
 
Risotto met schaaldierensaus en gegrilde langoustines.

Saus
Koppen en scharen van de langoustines
Prei/venkel/paprika/sjalot/wortel/tomatenpuree
Werkwijze
-De koppen en scharen kort roosteren, de rest aanzetten in een dutch oven.
-blussen met noilly prat.
-alles in de dutch oven en afvullen met water.
-max 30 min trekken, dan pureren.

Langoustines
-halveren en dan roosteren.
-na een paar minuten insmeren met een mengsel van knoflook/citroensap/citroenschil/olie/pezo/tuinkruiden.

f4221db6ab89a55ab03b3236ef9de202.jpg




715434c9f227877ebbebf3b6f8915c71.jpg

269bb8c8da26db433f97d053b8d8e7ba.jpg

f4939d8a398df787b5aa0f63b9823d90.jpg

bc1809cb5330e3ad0aab195394bb55a1.jpg

ce693850db28bbdc5fd5226183c2f9ee.jpg

952bc3459d2c2607f71a0d047e20339b.jpg

36931ece1e788b466a13b389ec391af4.jpg

034cfc9a6b280a822ddd68fbca9b2a9d.jpg

b77b52b6069a9326f580b1179aa79320.jpg

5c50eb58def5c8250075fdab3e103573.jpg

dd8e871064a494ddd72c3b0f2e6a1c89.jpg

2026b271d973a092d06a351fbe9ed3dd.jpg
Gaaf gerecht. Mooie pan ook zeg die koperen steelpan, is dat een mauviel toevallig?

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Mooi gedaan
Lijkt me erg lekker.
Dank voor het delen
 
Gegrilde poussin

Bijgerecht
-ratatouille
-aardappels

Sauzen
-oosterse bbq saus
-mayonaise met geroosterde knoflook, worcestershire en gerookt paprikapoeier
-appelmoes van jonagold appels

6b6a77a4761e0b51ec2433fe385a8ceb.jpg

ce57ada996da8fb38933015f181088d5.jpg

a8b69f5a3e263ad0cfb8936cc493812b.jpg

7a7422874636c478a09c764f459c67a6.jpg

dfb99032e4f61ab70b3d24a0e807265d.jpg

c2e0307d9a308389201f78c80be6a7e6.jpg

75d6f74b3568de73953f1b508ab9709b.jpg
 
Risotto met schaaldierensaus en gegrilde langoustines.

Saus
Koppen en scharen van de langoustines
Prei/venkel/paprika/sjalot/wortel/tomatenpuree
Werkwijze
-De koppen en scharen kort roosteren, de rest aanzetten in een dutch oven.
-blussen met noilly prat.
-alles in de dutch oven en afvullen met water.
-max 30 min trekken, dan pureren.

Langoustines
-halveren en dan roosteren.
-na een paar minuten insmeren met een mengsel van knoflook/citroensap/citroenschil/olie/pezo/tuinkruiden.

f4221db6ab89a55ab03b3236ef9de202.jpg




715434c9f227877ebbebf3b6f8915c71.jpg

269bb8c8da26db433f97d053b8d8e7ba.jpg

f4939d8a398df787b5aa0f63b9823d90.jpg

bc1809cb5330e3ad0aab195394bb55a1.jpg

ce693850db28bbdc5fd5226183c2f9ee.jpg

952bc3459d2c2607f71a0d047e20339b.jpg

36931ece1e788b466a13b389ec391af4.jpg

034cfc9a6b280a822ddd68fbca9b2a9d.jpg

b77b52b6069a9326f580b1179aa79320.jpg

5c50eb58def5c8250075fdab3e103573.jpg

dd8e871064a494ddd72c3b0f2e6a1c89.jpg

2026b271d973a092d06a351fbe9ed3dd.jpg

Dat ziet er heerlijk uit! Waar heb je de langoustines gekocht?
 
Gaaf gerecht. Mooie pan ook zeg die koperen steelpan, is dat een mauviel toevallig?

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk

Ja, dat klopt. Koop liever één keer iets degelijks van mauviel of staub in de plaats van elk jaar een nieuwe tefal.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er zeer lekker uit. Mijn vrouw zou zich erop uitleven, want die is zot van Risotto. Ikke daarentegen heb het echt niet graag. En dat terwijl ik zo goed als alles eet.
Keep up the good work.
 
Ja, dat klopt. Koop liever één keer iets degelijks van mauviel of staub in de plaats van elk jaar een nieuwe tefal.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Heel herkenbaar, ik heb zelf vier pannen van debuyer prima matera, de enige koperen pannen die ik kon vinden die ook geschikt zijn voor inductie. Naast dat het super goed spul is zien ze er ook gewoon prachtig uit.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Zo dat zijn beste sessies. Prullen kan altijd nog zeggen we dan
Dat zal smullen geweest zijn.
 
Warm gerookte zalm

Pekelen:
-mosterdzaad, venkelzaad, korianderzaad even toasten.
-schil van een citroen, limoen en sinaasappel

24 uur in de ijskast en vervolgens afspoelen en vier uur indrogen.

45 minuten stevig gerookt op appelhout / 100 graden.

Erg veel smaakafgifte door de aromaten, alleen te zout. Stond er niet bij stil, maar heb keukenzout gebruikt ipv grof zeezout.


85112ac37239a61c8eea7f9b64dac2cd.jpg

10f04c8705dfcfb8ddc8f381e6461b21.jpg

384c0e8adf68a141670560cbf566bc47.jpg

e4d2cc32b87ac0b4e6225044294e3e37.jpg
 
Laatst bewerkt:
Zeeuwse mosselen

Jumbo mosselen
-Blussen met noilly prat.
-sjalot, knoflook, tak tijm en rozemarijn.
-afwerken met een klont roomboter, tomaat, dragon en limoensap

f8962003483fbd546c8a2338d584853b.jpg

fc75af30445a3779cb047e88c1619dff.jpg

bc0b50fbe34127b07ac59f7f41990f6c.jpg
 
Zeebaars in zoutkorst

Ingrediënten
1 wilde zeebaars 1.5KG
4KG baleine grof zeezout
Venkel
Citroen
Verse tijm, rozemarijn en oregano
Flesje riesling van Julian Haart voor de hydratatie.



Stappen
-Vul de zeebaars met venkel en citroen.
-Meng het zeezout met de kruiden en 250ml water.
-BGE indirect op 150 graden.
-Vis is klaar bij 54c kerntemperatuur.

Voor de volgende keer maak ik er een salsa romesco bij.

bbf0a22e7771edeb774cf6543a8cf197.jpg



414347b8b10cede898af7e800447566f.jpg
ad2634ea301c2ccde3054285b997021f.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan