Beef en Steak

Waar pizza ingrediënten kopen?

Kwam bij de Albert Heijn in de diepvries bollen pizzadeeg tegen. Heeft iemand die al eens gehad? Waren 2 voor 2,50
 
Bedankt om de de ellende te besparen. Zag ze laatst ook bij BBQ Experience Centre. Dat is niet ver hiervandaan daar had ik meer vertrouwen in voor als je een keer spontaan pizza wilt eten en je ze alleen hoeft te ontdooien.

Laat die van AH wel links liggen en probeer vers te maken als het van tevoren is gepland.
 
Ja, geen succes hier…
Vers is 100x beter qua rollen en smaak.

Rollen ? Dat is uit den boze :) Stretchen moet je doen. Eenmaal je het een paar x gedaan hebt is het niet zo moeilijk hoor

Ik heb al wat bloem gekocht van een beetje overal de afgelopen 2 jaar. Maar tegenwoordig neem ik dus gewoon van de supermarkt een merk mee Maar ga dikwijls bij Horta hier om de hoek een pakje bloem halen, 2,25 euro voor 1kg. En tussen al die bloem die ik al gebruikt heb, heb ik zeer weinig verschil gemerkt qua smaak. Qua verwerking is het ene wat meer elastich als het andere, wat meer of minder water. Maar ook bijvoorbeeld van De Cecco is zeker geen slechte bloem. Heb hier nog een pak of 6 staan van als het 1+1 was :)

Hoe je het deeg maakt en de rusttijden etc hebben veel meer invloed dan het deeg. Heb onlangs zo eens de dag ervoor wat deeg gemaakt, in de ochtend en dan zoals gewoonlijk rond de middag. Daar zat toch wat verschil op. 3 "identiek" dezelfde pizza's gemaak voor zover je dat identiek kan krijgen, er zit gauw al wat meer saus of kaas op. Ik ben niet van het type we gaan hier alles perfect afwegen. Ik neem een "snuif" zout en doe wat honing in mijn water voor de gist. Het water is a peu press altijd hetzelfde, maar ga niet kijken op 1-2-5 milliliter meer ofzo. Zelfde qua gewicht. Is dit 720gr of 725 ga ik ook niet moeilijk voor doen.

Ik ben zeker een koning qua stretchen, maar hoe meer je dit doet hoe beter het gaat. Als je goeie methodes wilt zien moet je zeker eens een paar uur op youtube dingen van deze man bekijken https://www.youtube.com/@vitoiacopelli

"Poolish" kan je ook maken, maar er staan ook wel dingen bij van gewoon deeg. En je hoeft hem echt niet te kopiëren, je moet een manier vinden dat voor jou werkt en lekker is.

Mijn zoontje van 6 wou 2 jaar geleden geen pizza. Nu vraagt hij er zelfs achter, papa ga je pizza maken. En iedereen die er hier al gegeten heeft zei toch dat hij lekker was, maarja ze durven misschien niets anders zeggen :). Maar ik vind het ook gewoon leuk om te doen en eenmaal je dit een paar maal gedaan hebt, is dit gewoon simpel & snel en vooral zeer lekker avondmaal. Ben nu zelfs aan het overwegen voor een "kleine" oven te kopen, aangezien we hier toch wel als het weer het toelaat wekelijks bijna pizza eten. Maar dus op hout. En geen gigantisch ding, ben aan het denken aan een Glowen Raptor. Nuja moet het eerst eens zien, ben er bijlange nog niet uit. Kan gerust nog wel effe verder met pizza bakken op mijn kettle, gewoon wat kolen en hout werkt ook perfect :)
 
Weet iemand omgeving Breda een winkel waar je goede bloem kan kopen. Kan in de winkel wel 250-280w bloem vinden maar geen W300-320.

Online verkopen ze overal Caputo en andere merken maar dan ben je 10 tot 15 verzendkosten kwijt. En om nou 30 kg bloem te kopen om geen verzendkosten te hebben is iets te gek.
 
Kan je niet helpen aan een fysiek adres maar ik betaal max € 6,95 verzendkosten.
Ik koop meestal wel 10 x 1 kg bloem
 
Weet iemand omgeving Breda een winkel waar je goede bloem kan kopen. Kan in de winkel wel 250-280w bloem vinden maar geen W300-320.

Online verkopen ze overal Caputo en andere merken maar dan ben je 10 tot 15 verzendkosten kwijt. En om nou 30 kg bloem te kopen om geen verzendkosten te hebben is iets te gek.
Wellicht dat je bij Hanos terecht kan . Die hebben van 1 kilo tot 25 kg verpakkingen.
Als je die van 25 kg neemt moet je even bellen , pizza gaat er altijd wel in🤣
 
Caputo is voor zover ik kan zien alleen online te krijgen of een supermarkt eigenaar moet besloten hebben het in het pakket te nemen.
Jumbo in Harlingen verkoopt het wel.............
Als het aangeboden wordt is het al snel €1,-/ kg duurder dan online.........

Als je een bloem vindt in de supermarkt kan je die met de app van Italiëplein scannen.
Als het een bekende bloem is dan krijg je te zien wat de "pizza kwaliteiten " zijn.
 
Kan helaas niet naar Hanos of Makro. Ben wel gisteren bij Sligro geweest. Lekker wat mozzarella blokjes meegenomen en ze hadden er ook bloem. Maar was voor pizza maar 1 soort. Dat is de w250-280.

De pizza app had ik ook gebruikt en snap het wel. Pizza bloem is voor een supermarkt echt een niche. Bloem met een hogere waarde voor volkoren bodems hebben ze gewoon niet in het assortiment.

Denk dat ik een keer Caputo ga proberen dan 5 zakken van 1 kg rood en 5 blauw en de verzendkosten voor lief nemen.
 
Weet iemand omgeving Breda een winkel waar je goede bloem kan kopen. Kan in de winkel wel 250-280w bloem vinden maar geen W300-320.

Online verkopen ze overal Caputo en andere merken maar dan ben je 10 tot 15 verzendkosten kwijt. En om nou 30 kg bloem te kopen om geen verzendkosten te hebben is iets te gek.
Volgens mij is het online tussen de €4,95 en €6,95 verzendkosten. Als je 10 kg koopt, betaal je €0,50 extra per kilo ongeveer. Persoonlijk vind ik dat niet teveel en zou ik daarvoor niet eens naar een winkel willen rijden, maar mooi thuis laten bezorgen.
 
Denk dat ik dat ga doen inderdaad. Zou ook niet speciaal rijden voor alleen bloem maar een speciaalzaak in de buurt is altijd leuk om ook verder te kijken wat ze hebben. Koop als het kan liever in een lokale fysieke winkel.
 
Kan helaas niet naar Hanos of Makro. Ben wel gisteren bij Sligro geweest. Lekker wat mozzarella blokjes meegenomen en ze hadden er ook bloem. Maar was voor pizza maar 1 soort. Dat is de w250-280.

De pizza app had ik ook gebruikt en snap het wel. Pizza bloem is voor een supermarkt echt een niche. Bloem met een hogere waarde voor volkoren bodems hebben ze gewoon niet in het assortiment.

Denk dat ik een keer Caputo ga proberen dan 5 zakken van 1 kg rood en 5 blauw en de verzendkosten voor lief nemen.

Steekt die w waarde nu echt zo nauw ?

Ik neem gewoon wat voor handen is, en hier bij Horta (België) hebben ze een merk kost 2,78 voor een kilogram en is om de hoek net naast de slager. De w waarde heb ik zelf nog nooit bekeken. Ik weet alleen dat ik er lekkere pizza mee maak :). Maar ik ga ook geen deeg maken 1 of 2 dagen op voorhand, dus voor mij maakt het dan ook niet zoveel uit. Maar nergens in de buurt iets dat dicht in de buurt komt van wat je zoekt ?

Ik koop liever in de buurt, dan ben ik ook zeker dat ze niet dingen gaan versturen die nog maar een maand "goed" zijn. Uiteraard zijn er bepaalde dingen die niet echt slecht worden zoals bijvoorbeeld "200.000 year old himalya salt" dat een houdbaarheidsdatum heeft tot einde 2025 ... IK bestelde zelf vroeger dikwijls dingen in de US om te vapen en bestelde ik daar ook smaakjes enzo. Ben ik echt toch wel mee gestopt. Oftewel bestel ik iets online (desnoods in bulk) oftewel moet het in de buurt zijn en dan wil ook niet echt teveel omrijden, maar ik ga niet meer in "Timboektoe" bestellen of 50km rijden voor iets (tenzij voor een exclusieve fles rum !)
 
Ik deel jouw voorkeur voor lokaal. Maar in mijn geval maakt de W waarde wel uit. Een deeg met korte reistijd of lange reistijd is een groot verschil.

Ik wil geen suiker of honing toevoegen voor de korte rijstijd, dus kies voor de lange rijstijd.

Alles wat ik in de plaatselijke winkels tegenkom is bedoeld voor de korte rijstijd.

Daarnaast wil ik ook proberen om een volkorenbodem te maken. Dat levert een heel ander deeg op en heeft een hogere W waarde nodig omdat er meer water bij moet.
 
Zit er geen molen bij je in de buurt of een landwinkel? Daar hebben ze vaak ook pizza meel 00
 
Steekt die w waarde nu echt zo nauw ?

Ik neem gewoon wat voor handen is, en hier bij Horta (België) hebben ze een merk kost 2,78 voor een kilogram en is om de hoek net naast de slager. De w waarde heb ik zelf nog nooit bekeken. Ik weet alleen dat ik er lekkere pizza mee maak :). Maar ik ga ook geen deeg maken 1 of 2 dagen op voorhand, dus voor mij maakt het dan ook niet zoveel uit. Maar nergens in de buurt iets dat dicht in de buurt komt van wat je zoekt ?

Ik koop liever in de buurt, dan ben ik ook zeker dat ze niet dingen gaan versturen die nog maar een maand "goed" zijn. Uiteraard zijn er bepaalde dingen die niet echt slecht worden zoals bijvoorbeeld "200.000 year old himalya salt" dat een houdbaarheidsdatum heeft tot einde 2025 ... IK bestelde zelf vroeger dikwijls dingen in de US om te vapen en bestelde ik daar ook smaakjes enzo. Ben ik echt toch wel mee gestopt. Oftewel bestel ik iets online (desnoods in bulk) oftewel moet het in de buurt zijn en dan wil ook niet echt teveel omrijden, maar ik ga niet meer in "Timboektoe" bestellen of 50km rijden voor iets (tenzij voor een exclusieve fles rum !)
@cricque: de W waarde steekt " nauw" als je je deeg wat langer wilt laten rusten / rijzen.
belangrijker is dat hij bij de bloem die je koopt constant is .
Er zijn apps waarmee je de W waarde kan terug vinden en of deze betrouwbaar is.
Als je je wat meer inleest over dit onderwerp snap je waarom @Edwin84 hier waarde aanhecht.
Gezien de prijs is de bloem van de Horta misschien wel een hele goede! (Kan je een foto van de barcode doorsturen?)
Le 5 Stagioni met een W waarde van 310 kost ca € 2,30 / kg.



Wat @Frits zegt als je bij een molen in de buurt uitlegt wat je zoekt hebben ze het misschien ook of kunnen ze e.e.a. bestellen.
 
Deze week viel de pizza bijbel op de mat. Wat een prachtig boek met goede uitleg ook.
Nu wil ik aan de slag met heerlijke eigen gemaakte pizza. Voorheen pakte ik een kant en klaar deeg, maakte ik saus met Di Mutti San Marzano en gebruikte buffel mozarella.

Nu lees ik in het boek wat ik nodig heb voor een goede pizza. Voor de saus was ik goed op weg. De kaas helaas niet. Nu snap ik waarom mijn pizza vaak te nat was. Ik moet koemelk mozarella hebben maar die smaakt vaak naar plastic. Welke bij voorkeur in de supermarkt verkrijgbare koemelk mozarella is lekker?

Dan voor het deeg. Er wordt allemaal gesproken over W waardes voor de bloem afhankelijk van de rijstijd. Maar nergens op een pak bloem kan ik deze vinden? Welke raden jullie aan die in de winkel verkrijgbaar is? Ik wil een deeg maken dat 4 tot 8 uur rijstijd nodig heeft.

Voor de tomatensaus sta ik ook open voor alternatieven wat betreft tomaten. Het boek heeft het over Pelati tomaten maar geeft aan dat er ook veel rotzooi met dit soort tomaten te koop is waar het vocht rondom de tomaat dan weer goedkope opvulling is.

Zijn er hier pizza pro's met veel ervaring die tips kunnen geven?
Wij hebben een deal gesloten met een plaatselijke pizzeria. Wij krijgen deeg bollen vers aangeleverd, als je deze dan daarna vacumeerd heb je altijd semi-verse deegbollen. Bij ons laten wij ze maximaal 3 maanden in de vriezers liggen. Werkt perfect, alleen gaat het verbruik ervan een stukje sneller omdat het zoveel tijd scheelt. Voor mij persoonlijk was dit ideaal zo kan na het werken doordeweeks er nog even vlug een pizza gemaakt worden.
 
Wij hebben een deal gesloten met een plaatselijke pizzeria. Wij krijgen deeg bollen vers aangeleverd, als je deze dan daarna vacumeerd heb je altijd semi-verse deegbollen. Bij ons laten wij ze maximaal 3 maanden in de vriezers liggen. Werkt perfect, alleen gaat het verbruik ervan een stukje sneller omdat het zoveel tijd scheelt. Voor mij persoonlijk was dit ideaal zo kan na het werken doordeweeks er nog even vlug een pizza gemaakt worden.
Dan zul je die bollen toch ook ontdooid moeten hebben? Wat is dan precies ideaal hieraan?
 
Terug
Bovenaan Onderaan