- Berichten
- 125
Beste barbecuefanaten,
Ik ben Rolf, 32 jaar uit Beverwijk. Barbecueën begon voor mij al bij mijn ouders thuis. Mijn vader had er niks mee, dus de barbecue aansteken en grillen werd al vroeg "mijn ding". Na jaren van supermarkthamburgers, worstjes en saté te hebben gebakken begon het pas echt ergens op te lijken toen ik zelf een huis met een tuin kreeg. Er kwam een Action-weber en het eerste experimenteren begon met zelfgemaakte broodjes hamburger. In de loop der jaren begon ik een reputatie op te bouwen binnen mijn vrienden- en familiekring. Er kwam een Weber Original Kettle en ik begon de temperatuur steeds beter onder controle te krijgen (in plaats van twee standen: Aan en Uit).
Inmiddels heb ik een aantal keer een grote barbecue voor +/- 80 man georganiseerd en mijn CV behoorlijk uitgebreid: côte de boeuf, picanha, pulled pork, 3,2,1 spareribs... Daarnaast mag ik graag naar de afslag in IJmuiden rijden voor heerlijke verse zalm, gamba's of dorade. Vooral de warmgerookte zalmzijde is een hit op feestjes en partijen!
In de keuken zou mezelf geen topchef willen noemen, maar achter de barbecue gaat de knop volledig om. Ik kan me helemaal verliezen in de voorbereiding: recepten zoeken, verse ingrediënten kopen, kruiden en marineren, rookhout toevoegen. Om vervolgens mijn gasten te overdonderen met een welkomstdrankje, een tot in de puntjes verzorgde barbecue en een heerlijk nagerecht.
As we speak ben ik een buitenkeuken aan het bouwen van douglas balken en een zelf gestort betonnen blad, waar de Weber in komt te hangen. Als hij af is zal ik de foto's delen. In de tussentijd ben ik erg benieuwd welke inspiratie dit genootschap mij te bieden heeft!
Ik ben Rolf, 32 jaar uit Beverwijk. Barbecueën begon voor mij al bij mijn ouders thuis. Mijn vader had er niks mee, dus de barbecue aansteken en grillen werd al vroeg "mijn ding". Na jaren van supermarkthamburgers, worstjes en saté te hebben gebakken begon het pas echt ergens op te lijken toen ik zelf een huis met een tuin kreeg. Er kwam een Action-weber en het eerste experimenteren begon met zelfgemaakte broodjes hamburger. In de loop der jaren begon ik een reputatie op te bouwen binnen mijn vrienden- en familiekring. Er kwam een Weber Original Kettle en ik begon de temperatuur steeds beter onder controle te krijgen (in plaats van twee standen: Aan en Uit).
Inmiddels heb ik een aantal keer een grote barbecue voor +/- 80 man georganiseerd en mijn CV behoorlijk uitgebreid: côte de boeuf, picanha, pulled pork, 3,2,1 spareribs... Daarnaast mag ik graag naar de afslag in IJmuiden rijden voor heerlijke verse zalm, gamba's of dorade. Vooral de warmgerookte zalmzijde is een hit op feestjes en partijen!
In de keuken zou mezelf geen topchef willen noemen, maar achter de barbecue gaat de knop volledig om. Ik kan me helemaal verliezen in de voorbereiding: recepten zoeken, verse ingrediënten kopen, kruiden en marineren, rookhout toevoegen. Om vervolgens mijn gasten te overdonderen met een welkomstdrankje, een tot in de puntjes verzorgde barbecue en een heerlijk nagerecht.
As we speak ben ik een buitenkeuken aan het bouwen van douglas balken en een zelf gestort betonnen blad, waar de Weber in komt te hangen. Als hij af is zal ik de foto's delen. In de tussentijd ben ik erg benieuwd welke inspiratie dit genootschap mij te bieden heeft!