bmateijsen
Sprokkelaar
- Berichten
- 29
Ik ben altijd al geinteresseerd geweest in koken op verschillende manieren. Sommigen kennen mij ook op andere platforms als twitter als houtoven_bakker, zie https://twitter.com/Houtoven_bakker
Of op instagram als bmateijsen: https://instagram.com/bmateijsen/.
Ik probeer eigenlijk zoveel mogelijk alles zelf te maken, geen voorstander van pakjes/ zakjes, etc. En hoewel je het op mijn instagram niet altijd ziet, kook en leef ik op een gezonde manier. ;D.
Naast de Weber Smokey Mountain, die ik via een tip van Noskos over heb genomen van Frits hier van het BBQgenootschap, heb ik ook nog een houtoven staan. De houtoven is zelf gebouwd, met een prefab van Fornino.
Naast koken, bak ik ook zelf brood, doe ik veel met fermentatie en rolt er ook nog wat charcuterie van tijd tot tijd uit mijn mouw ;D.
Vwb brood is vrijwel alles altijd zuurdesem bij mij. Langere fermentatie (ook low and slow), zoals bovenstaande broden. Deze zijn allebei 100% volkorenmeel en deze was verlengde bulk fermentatie van 36 uur.
Vragen? Stel ze gerust!
Of op instagram als bmateijsen: https://instagram.com/bmateijsen/.
Ik probeer eigenlijk zoveel mogelijk alles zelf te maken, geen voorstander van pakjes/ zakjes, etc. En hoewel je het op mijn instagram niet altijd ziet, kook en leef ik op een gezonde manier. ;D.
Naast de Weber Smokey Mountain, die ik via een tip van Noskos over heb genomen van Frits hier van het BBQgenootschap, heb ik ook nog een houtoven staan. De houtoven is zelf gebouwd, met een prefab van Fornino.

Naast koken, bak ik ook zelf brood, doe ik veel met fermentatie en rolt er ook nog wat charcuterie van tijd tot tijd uit mijn mouw ;D.

Vwb brood is vrijwel alles altijd zuurdesem bij mij. Langere fermentatie (ook low and slow), zoals bovenstaande broden. Deze zijn allebei 100% volkorenmeel en deze was verlengde bulk fermentatie van 36 uur.
Vragen? Stel ze gerust!