BasBQ
Beef en Steak

Voorbereiding voor Bacon Weekend!

 
 
 
 
 
 

noskos

Administrator
Forumleiding
Berichten
11.858
Volgende week is het zover en om op tijd te zijn om mee te doen moest mijn buikspek toch echt de pekel in.

Pekeltje met LeoZout
7yga3a7y.jpg


Stukje buikspek van een kilo in de pekel.
e8y3a2yr.jpg


En alles in een ziploc.
uba6e6aq.jpg


Tot volgende week ;)
 
Hier mijn voorbereiding voor het weekend.

Een mooi stuk Berkshire van 3kg.

3eraqy4e.jpg

huhemege.jpg

y6e8a8ud.jpg


Deze heb ik verdeeld in 4 stukken voor Bacon, walchersgildenspek, zeeuwsspek en katenspek.

e4a9u5e3.jpg


De bacon en katenspek gaan nu een week de koeling in.

unaqame9.jpg

adenyvyz.jpg


En de rest wordt aankomende week voorbereid.
 
Hier ligt die van mij te snurken.

b3b81259269ed41a042cc58cd521d1f4.jpg


ee3a3ff5f2b4bf1a5e6e225b0f9c93fa.jpg
 
1.3 kg "standaard" bacon van Boeren Breughel en 1.1kg Maple Cured met whisky en zwarte peper van een Achterhoekse knor in voorbereiding:

5LlfVQX.jpg


8yQt8nQ.jpg
 
Ik heb een mooi stuk van 1,5 in de voorbereiding.
Wordt savory bacon.

0462be314e2b54a72754a4bf299e5b09.jpg

779f1d7ca0a676c571c907f94edc8816.jpg

2d90fcb794bb635458ffe6c1a36d2170.jpg

 
Ook hier gaan we baconday vieren.
deze combi ligt er bij ons op volgende week.
4CE64C07-5679-44EE-BFCA-08FDA57AFFA9.jpg


Met heel veel medewerking van Dominique voor het beschikbaar stellen van het zout.
Nogmaals dank daarvoor.
 
Hier gisteren met de voorbereiding bezig geweest. Savory en maple cured, beide 600gr.
a893a5274730923671da32e9628f23a2.jpg
5210af85faabb674345bf39923a19834.jpg

Nu een weekje draaien en masseren
 
En hier ligt de aankomende Walcherse inmiddels ook in de sojameuk. Bijna 2 kilo, maar er is een Bierfestivalletje in Delft a.s. weekend, dus we moeten wel wat te snacken ;)
20140825_205314_zpsd6zqo0em.jpg

 
Ik ga twee dingen maken op Bacon Day. Te beginnen met Walchers Gilde Spek. Die moest vandaag in de marinade.
Spannender dan dit kon ik het niet op de foto zetten....

6C0BF4C0-5820-4088-A59E-B47D9BD03281.jpg


2E81B993-D8BC-4A77-921C-E0D1D35231BF.jpg


Morgen het andere stuk spek.

En dus vandaag....

85a99b0598512e6e1e5efe80a46cd65b.jpg


9f39c9875f05f24429f63730ae661a1a.jpg


6a0a873f91604e8e8b99525e7cbc978d.jpg


Zaterdag gaat het op het Ei. Nualzinin =))

 
Dat gaat de goede kant op. Nederland gaat weer flink naar gebakken spek ruiken dit weekend. Lekker :)
 
Hoop werk heb je er van gemaakt ,  wanneer kunnen we komen proeven? ;)
 
Gistermiddag teruggekomen van vakantie, dus geen tijd voor de Bacon. Zo even naar de slager voor een mooi buikje voor de Walchers Gilde.
 
Ook hier zijn de voorbereidingen getroffen voor Bacon Weekend 2014!

De ingredi?nten voor Zeeuws spek:
2014-08-27121301_zpsde03f990.jpg


En ook voor Walchers Gilden Spek:
2014-08-27122526_zps183513cf.jpg


In de marinade:
2014-08-27123241_zps5a8ad245.jpg


Nu wachten tot dit weekend, zodat we de buren kunnen laten genieten van de heerlijke geuren van deze gerechten.
 
Nog geen foto's maar heb al wel 4kg Livar buikje in de ijskast liggen.

Heb een semi droge/natte pekel gemaakt:
Pink salt
zeezout
bruine suiker
zwarte peper
maple syrup
Jack Daniels


Van de 4kg is de helft al verkocht aan familie leden die van eerdere sessies iets geproefd hadden.  :)]
 
structor zei:
Haha ik zou ook nog walchers en zeeuwsspek maken, maarrr.... Ik was vergeten de stukken spek uit de vriezer te halen  :blush:

Hoe verrassend! Jij bent altijd zo goed georganiseerd, hoekandatnou???? =))
 
structor zei:
Tsss verwacht je een blijk van medeleven....

Nou, dat neemt niet weg dat het heel jammer is, en ik hoop dat je nog een backup plan hebt om toch een badge te krijgen. Zoiets?
 
Terug
Bovenaan Onderaan