Beef en Steak

Voor de eerste keer Worst..

 
 

knubbe

Stoker
Berichten
446
Telkens hier met jaloezie naar de gemaakte worsten gekeken..
Worstenbijbel als eerste aangeschaft om eens lekker in te lezen. Was nog in de zomervakantie en werd regelmatig vreemd aangekeken met dit boek op terras.
Toen op zoek naar een Porkert en als laatste ook maar een vulbus, dat zou de basis compleet maken dus werd het tijd om eens te beginnen.

Bij alles wat veel moeite kost maak ik liever teveel dan te weinig :) Dus 2 worstjes om mee te starten, de jalapeno/cheddar en de venkel variant. Vrijdag alles in huis gehaald en als eerst in brokken en met zout in de koelkast. Vandaag het vervolg, malen, vullen, roken, proeven.

Stuk procureur en buikspek. In stukken met zout een nachtje in de koelkast.
De verdere mengsels klaar gemaakt, jalapeno/cheddar/apple bandit (was ik toevallig aan het drinken en moest wat vocht bij) & venkel/peper/melkpoeder/witte wijn/knoflook.
Kids vonden het leuk om mee te helpen en bij worst maken komt een extra set handjes wel uit! Nog even terug in de koelkast en toen kwam er even avondeten tussendoor (pizza).
Had nog wat moeite om hoogte te creëren in mn kamado, toen kwam mn dochter (4j) met het geniale idee om zo’n taartding te gebruiken, paste precies! Net de venkel variant eraf gehaald en geproefd, toch wel trots 😎 De japaneno variant ligt er nu op!

85C42451-E3FA-4F7A-A1CB-4A479BA77DD7.jpeg
D67630F7-7E5A-4A41-90B7-A81F56697E53.jpeg
6C4615F4-B893-490A-8D28-6BEFAB46919A.jpeg
42C81537-8972-49D1-9F96-887A7EBD275B.jpeg
46C273D2-E41D-4798-85A5-EE732D965210.jpeg
E183E98E-1FCF-4EB4-9991-7E91C1BA9FCC.jpeg
B9F9DED5-37D5-4B23-AF58-DABA0B4E4F01.jpeg
B0F7490E-E51D-4BF2-9AB0-F53FF063C525.jpeg
8FA04592-B12A-4D88-994B-489CBCBE8888.jpeg
2B9306E4-B6BF-41DA-B3DA-F499F3AB7AC5.jpeg
9D9EEC03-5358-4348-B731-0090BD01F8BC.jpeg
6EDFDFC1-0582-4E69-B3EA-657C06B18EAF.jpeg
B9F23FDA-7620-4CA8-AB22-0E372999500C.jpeg
6C70D0F8-9607-4B16-AB1D-0CBEFE0EBF1E.jpeg
B797ED3B-F1D5-40D9-BE59-1A1F038AD004.jpeg
0E89F63E-55EF-4D52-BB4B-2B4D1D75D071.jpeg
A0471747-B2B8-407E-B11B-A8F2F1DCB996.jpeg
7BB5FCF2-AB18-4E06-A1A9-6E163E72E068.jpeg
47F11937-2716-418B-81B4-86EAB5AA0DF7.jpeg


Avondeten nog even tussendoor. Als ik dan toch cheddar & jalapeno over heb :)
FCFCD476-9DA6-4221-B2FF-8DDDC853B8D3.jpeg
32D80855-CB69-40F0-A689-BB495E8FC3DB.jpeg
57872EFF-4BB9-4F84-BA9B-B53A9C130E3A.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Dat zijn geen halve maatregelen, prachtig. Zal gesmaakt hebben

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Wow, en dat voor de eerste keer.
 
Laatst bewerkt:
En de laatste zijn ook klaar..
36A072F2-5F3E-4983-9667-642F637B8F68.jpeg
D287C63B-7C5F-47B2-B17D-995956264463.jpeg
 
Ik moet hier helemaal niet naar kijken... Nu wil ik ook 🤤
 
Echt geweldig, zeker voor de eerste keer, zulke mooie strakke worsten.
En die pizza"looks fingerlicking good" cheddar, artisjokharten, salami champignon, jalapeno, helemaal goed
 
Laatst bewerkt:
Stof tot nadenken dit...dat ziet er zo lekker uit dat het hier ook maar eens gemaakt moet worden!
 
Dat ziet er heel goed uit! Zo'n vulbus lijkt me wel erg handig. Moet ik ook maar eens naar kijken
 
Het is weer een extra hobby erbij. Maar dit ziet er zo lekker uit dat ik het nog maar weer eens in overweging neem!

Groeten van Robert
 
Schitterend resultaat zeg. Welkom in de worst wereld.
Je kan nu helemaal los.

En precies wat je zegt, als iets meer moeite kost maak ik ook een voorraad.
Hier Is de voorraad venkel en jp worst bijna op dus binnenkort weer aan de slag. 😋
 
Mooie repo zo. En lekker veel worsten gemaakt. Hoeveel hebben er uiteindelijk de vriezer gehaald dit weekend
De venkelworst is erg lekker in een pasta. Gewoon basis tomaten sausje en daar de stukjes venkelworst in. Man dat is zo verschrikkelijk lekker. Ik moet mn broertje weer eens overtuigen om wat worsten te gaan draaien
 
Mooie foto’s en leuk om de kids er ook zo bij te betrekken.
maar je het wel serieus aangepakt mooi hoor. Goeie smaken bij elkaar.
 
Mooie repo zo. En lekker veel worsten gemaakt. Hoeveel hebben er uiteindelijk de vriezer gehaald dit weekend
De venkelworst is erg lekker in een pasta. Gewoon basis tomaten sausje en daar de stukjes venkelworst in. Man dat is zo verschrikkelijk lekker. Ik moet mn broertje weer eens overtuigen om wat worsten te gaan draaien

Dat is wel een goede tip trouwens! Nog niet eens zo bij na gedacht om de worst te verwerken in andere gerechten eigenlijk :)
 
Dat is wel een goede tip trouwens! Nog niet eens zo bij na gedacht om de worst te verwerken in andere gerechten eigenlijk :)
stampot, pasta gerechten, in stukjes op een plankje als tapas, soep 😋
 
Welkom bij de worst-maak-club!
Wat een leuke hobby he? Vooral het proeven naderhand haha!

Schitterende worsten!
En kind erbij betrekken om te leren waar het allemaal vandaan komt, dikke plus!
 
Gave opstelling zeg om de worsten hangend te roken! Maar zie ik het nu goed dat jouw deflector steen is gebroken en gelijmd? En zo ja, dan zou ik graag willen weten welke lijm jij hebt gebruikt. Ik zit ook met een gebroken steen namelijk en het lijkt er niet op dat ik voorlopig een nieuwe ga krijgen vanwege leveringsproblemen.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
stampot, pasta gerechten, in stukjes op een plankje als tapas, soep 😋

Bedankt :) Goede ideeen!

Gave opstelling zeg om de worsten hangend te roken! Maar zie ik het nu goed dat jouw deflector steen is gebroken en gelijmd? En zo ja, dan zou ik graag willen weten welke lijm jij hebt gebruikt. Ik zit ook met een gebroken steen namelijk en het lijkt er niet op dat ik voorlopig een nieuwe ga krijgen vanwege leveringsproblemen.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk

Scherp gezien ;) Klopt inderdaad, bij het uitpakken gelijk op de grond laten kletteren..
Ik heb Zwaluw Fire Sealant gebruikt, maar deze houd het ook niet.
Had hiervoor dus net pizza's gemaakt en vermoed dat ie toen weer losgekomen is, echter door de schuine breuk kon hij nog wel blijven liggen.
Meer geluk dan wijsheid, dus ik ga ook snel een nieuwe set bestellen!
 
Wat een genot deze reportage :love: dat zijn hele mooie worsten geworden en die laatste foto van de doorsnede van het cheddar jalapeno worstje🤩 geweldig.........................MAAR die pizza foto's de gesmolten kaas, jalapeno, artisjok, champies, salami..................ik zit te kwijlen wat een feestje🥳
 
Terug
Bovenaan Onderaan