Ja mijn eerste bbq dateert al vanaf begin jaren 90. En nog nooit begonnen aan een keer spareribs op de Q. Waarom? Ik hou niet van kluiven
.
Ik niet maar mijn dochter wel. Dus vanochtend even naar de slager geweest en een paar ribjes met ketting gekocht. De ribben eerst even ingesmeerd met sweet chili saus en hierna de rub van noskos erover gedaan.
De weber op de minion methode gestart met ecobrasa kooltjes. Een flinke hoeveelheid water erin gedaan en opgestookt tot 110 graden.
Het plan was de 3-2-1 methode te gebruiken en om 17.45 uur klaar te zijn. Ja ik moest even flexibel zijn want mevrouw kwam 1.5 uur later. Dus 3-2-pauze-1 en klaar.
Ja ze vond ze erg lekker en heel anders smaken dan de opgewarmde slagersribs die ze wel eens at. Goede rooksmaak (kersenhout gebruikt) en perfect gegaard. Ik had ze trouwens na de pauze nog even ingesmeerd met saus maar die was na een klein uurtje nog niet geheel droog. Met een lading kolen kon ik van 11.30 uur tot het einde toe dat viel niet tegen. De temperatuur kon ik binnen de 10 graden houden en veel eenvoudiger dan mijn everdure 4k. Omdat ik het erg druk had (tegelijkertijd 2 stoof gerechten gemaakt en het huis aan kant) heb ik weinig foto's gemaakt.
Inpakken maar
uur
Zo nu 1.5 uur rust.

Ik niet maar mijn dochter wel. Dus vanochtend even naar de slager geweest en een paar ribjes met ketting gekocht. De ribben eerst even ingesmeerd met sweet chili saus en hierna de rub van noskos erover gedaan.
De weber op de minion methode gestart met ecobrasa kooltjes. Een flinke hoeveelheid water erin gedaan en opgestookt tot 110 graden.
Het plan was de 3-2-1 methode te gebruiken en om 17.45 uur klaar te zijn. Ja ik moest even flexibel zijn want mevrouw kwam 1.5 uur later. Dus 3-2-pauze-1 en klaar.
Ja ze vond ze erg lekker en heel anders smaken dan de opgewarmde slagersribs die ze wel eens at. Goede rooksmaak (kersenhout gebruikt) en perfect gegaard. Ik had ze trouwens na de pauze nog even ingesmeerd met saus maar die was na een klein uurtje nog niet geheel droog. Met een lading kolen kon ik van 11.30 uur tot het einde toe dat viel niet tegen. De temperatuur kon ik binnen de 10 graden houden en veel eenvoudiger dan mijn everdure 4k. Omdat ik het erg druk had (tegelijkertijd 2 stoof gerechten gemaakt en het huis aan kant) heb ik weinig foto's gemaakt.
Inpakken maar
Zo nu 1.5 uur rust.