- Berichten
- 5.099
Voor het begin van het nieuwe jaar heb ik een stoofpotje gemaakt dat al lang op de agenda staat, nl volgens een recept van Jeroen Meus.
www.onskookboek.be
Eea is ook al eerder gepost op dit edele genootschap.
www.bbqgenootschap.nl
De opdracht van de cheffin was om alleen "grondstoffen" te gebruiken welke nog in de casa waren.....(alles staat vol... )
Genoeg voor 2x2 porties.
Recept heb ik iets aangepast:
- Vlees nacht van te voren bedekt met de ringen van 1 ui, en van ieder 5 gekneusde peperkorrels, kruidnagel, jeneverbes en 2 laurierblaadjes.
- Bij het koken de bovenstaande kruiden aangehouden, aangevuld met een tl gemalen mosterdzaad en het tijm/laurier pakket.
Zoals, bijna standaard, de W57 voor het aanbraden en de BGE voor het stoven klaar gemaakt.
- Uien in de stoofketel aangebraden.
- Vlees in porties in de skillet bruin gebraden
- 2 fleskes leffe bruin in de skillet opgewarmd en aanbaksels los geschraapt. (nog nooit van deglaceren gehoord)
- Alles met de kruiden, stroop
en het stuk brood met mosterd in het keteltje.
- Huppakee, 3uur stoven, schaatsten kijken, frietjes bakken en opeten.
Eindconclusie.
Als liefhebber van Limburgs Zoervleisj en indische stoofschotels, is dit een zeer goed bevallen recept. Lekker.


Stoofvlees van Jeroen Meus met smaken die je nog nooit geproefd zal hebben
Kies 1 van deze 17 bieren om het lekkerste stoofvlees van Jeroen Meus te maken. Met Vlaamse ingrediënten die je waarschijnlijk nog niet kent, zodat je klassiek Vlaams stoofvlees zal serveren, liefst met frieten.

Eea is ook al eerder gepost op dit edele genootschap.
"Vlaams Stoofvlees met Hollandse twist"
Zondag "Vlaams Stoofvlees", goede kopie van Jeroen Meus (Dagelijkse Kost) zijn versie gemaakt. Maakte hem al geregeld op t fornuis i.c.m. de oven. Nu dus 1e keer op de Kamado Joe. Ondanks dat het vlees in een skillet werd aangebakken is er toch een mooie bbq smaak te proeven die net een extra...

De opdracht van de cheffin was om alleen "grondstoffen" te gebruiken welke nog in de casa waren.....(alles staat vol... )

Genoeg voor 2x2 porties.
Recept heb ik iets aangepast:
- Vlees nacht van te voren bedekt met de ringen van 1 ui, en van ieder 5 gekneusde peperkorrels, kruidnagel, jeneverbes en 2 laurierblaadjes.
- Bij het koken de bovenstaande kruiden aangehouden, aangevuld met een tl gemalen mosterdzaad en het tijm/laurier pakket.
Zoals, bijna standaard, de W57 voor het aanbraden en de BGE voor het stoven klaar gemaakt.
- Uien in de stoofketel aangebraden.
- Vlees in porties in de skillet bruin gebraden
- 2 fleskes leffe bruin in de skillet opgewarmd en aanbaksels los geschraapt. (nog nooit van deglaceren gehoord)
- Alles met de kruiden, stroop
en het stuk brood met mosterd in het keteltje.
- Huppakee, 3uur stoven, schaatsten kijken, frietjes bakken en opeten.
Eindconclusie.
Als liefhebber van Limburgs Zoervleisj en indische stoofschotels, is dit een zeer goed bevallen recept. Lekker.

