- Berichten
- 731
Ik heb een paar kilo vet spek in de vriezer liggen. Ik was eigenlijk van plan dit te gebruiken voor reuzel te maken, maar toevallig gaf mijn buurman dat hij dit heerlijk vond als het lekker uitgebakken was.
Nu leek met het wel leuk om een stuk te pekelen alleen kan geen recepten vinden.
Moet ik het gewoon pekelen met keukenzout? Of moet ik het gewoon net zo pekelen buikspek?
En is roken nog aan te raden? Dan is het koudroken natuurlijk, want verwacht dat er niet veel over blijft van warm roken.
ps lardo maken zou ook kunnen maar heb niet de mogelijkheid om het lang genoeg te drogen.
Nu leek met het wel leuk om een stuk te pekelen alleen kan geen recepten vinden.
Moet ik het gewoon pekelen met keukenzout? Of moet ik het gewoon net zo pekelen buikspek?
En is roken nog aan te raden? Dan is het koudroken natuurlijk, want verwacht dat er niet veel over blijft van warm roken.
ps lardo maken zou ook kunnen maar heb niet de mogelijkheid om het lang genoeg te drogen.