- Berichten
- 1.563
Varkenshammetje zoals wij het in Vlaanderen noemen.
Zeer lekker, meestal met een mosterdsaus en wortel puree gegeten.
Ik vind echter enkel recepten waarbij het hammetje gekookt word en daarna in de oven verder wordt gegaard en zo een wat krokante zwoerd krijgt.
Ik wil ze vrijdag eens gaan bereiden in mijn Q.
Hebben jullie tips omtrent bereiding?
Ik dacht eerst op lage temperatuur (110 gr C)
Daarna op hoge temperatuur (220 gr C) te gaan afgrillen.
Ik denk een kern temperatuur van 67 gr C aan te houden voor eind temperatuur.
Bestelde hammetjes zijn ongeveer 800 Gr per stuk volgens mijn slager.
Welke temperatuur zou ik dan stoppen bij de lage temperatuur, zodat ik voldoende tijd heb om af te grillen en daarbij niet te hoog in kerntemperatuur uit te komen.
Verder injecteren of niet?
Zeer lekker, meestal met een mosterdsaus en wortel puree gegeten.
Ik vind echter enkel recepten waarbij het hammetje gekookt word en daarna in de oven verder wordt gegaard en zo een wat krokante zwoerd krijgt.
Ik wil ze vrijdag eens gaan bereiden in mijn Q.
Hebben jullie tips omtrent bereiding?
Ik dacht eerst op lage temperatuur (110 gr C)
Daarna op hoge temperatuur (220 gr C) te gaan afgrillen.
Ik denk een kern temperatuur van 67 gr C aan te houden voor eind temperatuur.
Bestelde hammetjes zijn ongeveer 800 Gr per stuk volgens mijn slager.
Welke temperatuur zou ik dan stoppen bij de lage temperatuur, zodat ik voldoende tijd heb om af te grillen en daarbij niet te hoog in kerntemperatuur uit te komen.
Verder injecteren of niet?