Beef en Steak

Varkensschenkel, varkenshammetje recept gevraagd

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.563
Varkenshammetje zoals wij het in Vlaanderen noemen.
Zeer lekker, meestal met een mosterdsaus en wortel puree gegeten.
Ik vind echter enkel recepten waarbij het hammetje gekookt word en daarna in de oven verder wordt gegaard en zo een wat krokante zwoerd krijgt.
Ik wil ze vrijdag eens gaan bereiden in mijn Q.
Hebben jullie tips omtrent bereiding?
Ik dacht eerst op lage temperatuur (110 gr C)
Daarna op hoge temperatuur (220 gr C) te gaan afgrillen.
Ik denk een kern temperatuur van 67 gr C aan te houden voor eind temperatuur.
Bestelde hammetjes zijn ongeveer 800 Gr per stuk volgens mijn slager.
Welke temperatuur zou ik dan stoppen bij de lage temperatuur, zodat ik voldoende tijd heb om af te grillen en daarbij niet te hoog in kerntemperatuur uit te komen.
Verder injecteren of niet?
 
ik weet niet wat je precies hebt en zoekt, maar wellicht heb je hier iets aan

 
Deze beschrijving gaat over het stuk van de poot boven het stuk wat ik besteld heb, bereiding zal ook wel kunnen voor het dunnere stuk, 800 gr per stuk ongeveer volgens mijn slager.
Morgen voormiddag mag ik het ophalen.
Houd jullie zeker op de hoogte.
Wel grappig dat jullie het hammetje niet kennen, hier in vele tavernes een suggestie in de wintermaanden.
 
Deze beschrijving gaat over het stuk van de poot boven het stuk wat ik besteld heb, bereiding zal ook wel kunnen voor het dunnere stuk, 800 gr per stuk ongeveer volgens mijn slager.
Morgen voormiddag mag ik het ophalen.
Houd jullie zeker op de hoogte.
Wel grappig dat jullie het hammetje niet kennen, hier in vele tavernes een suggestie in de wintermaanden.
Kan nochtans enorm smaken, zo een hammetje!
 
Vlees opgehaald. Toch niet volledig omhuld met zwoerd. Dat is wellicht beter voor het pekelen.
Zwoerd toch ook ingesneden
en in een pekel met colorozo zout en wat droge kruiden in vacuüm gestoken. Vrijdag gaan ze in de bbq.
IMG_20220223_085236.jpg
 
wordt hier op het forum als "pig wings" klaar gemaakt.
Verschil is wel dat er dan geen zwoerd meer aan zit
Stijn, de pig Wings zijn denk ik de helft van het vlees dat ik heb.
Ik zie daar maar 1 bot inzitten, verder wel hetzelfde stukje vlees.
IMG_20220223_085255.jpg
 
Top, bedankt voor de info.
Ga de bereiding van pig Wings dan eens goed bekijken.
 
Vandaag gaan de hammetjes in de BBQ.
Ga voor een soort van 321 bereiding gaan.
Heb ze nu voorzien van een mosterd laagje met daarover een rub.
Na 3 uurtjes ga ik ze in een folieboot steken met bruine suiker boter en agave siroop.
De velkant ga ik bloot laten en insmeren het agave siroop gemengd met olie.
Daarna uitpakken en misschien direct gaan voor een krokant vel. Beetje afhankelijk van wat de temperatuur dan zal zijn. Vlees moet mooi zacht worden, net geen pulled pork.
IMG_20220225_115852.jpg
 
Niet volledig ingepakt om zwoerd krokant te houden.
Net nog eens ingestreken.
IMG_20220225_155420.jpg
 
Laatst bewerkt:
Vlees tot 88 gr C laten gaan.
Bij prikken leek het meer weerstand te geven dan bij 83 Gr C een 20 min eerder. Dus uit de BBQ gehaald. Wat laten rusten en dan aangesneden.
Zwoerd en onder liggend vet was taai.
Vlees was lekker.
Toch geen 2de keer op deze manier.
 
Was de korst droog of het hele stuk?
Ze zien er wel erg lekker uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan