Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Lekker hoor zelf rauwe ham maken, ziet er heerlijk uit. Je kan de volgende keer ook een plattebil met achtermuis bestellen, krijg je een plaatham.
Pekelen kan ook veel langer, week of 4, wordt er alleen maar lekerder op, wel in de gaten houden dat je hem (net als bacon) dagenlijks omdraait.
Maar dat ziet er geweldig uit zeg!! Wat kunnen de risico's zijn van het nog 2 weken laten drogen na het roken in een koude en droge kast oid. Waarom niet in de koelkast ivm bacterien ed?
Als je het vlees niet goed gezouten hebt, kan het rotten. Je wilt het laten drogen om het vaster te laten worden en houdbaar te maken.
Ik denk dar een slager je dat beter kan uitleggen als ik. Ik weet dat je vocht gaat onttrekken en dat het daarom niet zo vlug bederft.
Vroeger hingen bij ons thuis altijd wel gedroogde hammen en worst in de kelder of aan de zolder.
Heb dat ook een keertje gedaan met een ham, maar toen ging het mis, de ham viel eerder van de spijker als dat ie droog was. Helemaal rot.
Groet,
Henk
P.S. Als je richting Kekerdom rijdt weet ik zeker dat je honger ga lijden, das een vriend van me waar ik veel mee doe, oude ambachten e.d.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.