zondag jl. de directrice had een klusdag gepland en ik een procureur in mn oven.
dus een combi bedacht.
zaterdag een nek uit de vriezer in water ontdooid en deze zondagmorgen rond 08.00 uur naturel in mn oven.
oventemp oplopend van 70 graden tot 100 graden tegen 12.00 uur.
toen de nek in een braadzak en met de injecteerder wat uien/knoflook bouillon in de zak gespoten .
temp naar 115 graden opgevoerd en de kern temperatuur prikker dr in.
inmiddels ook 2 kippen bouten in een zak op t onderste rooster.
en de 1e foto:
tussen t klussen door de kip met nasi uit blik weggewerkt(geen foto).
en rond 17.30 ging de pieper af en was de 85 graden kern bereikt.
uurtje afkoelen en de nek aan stukken getrokken.
mooi mals sappig vlees en moeiteloos te trekken,,tja kan ook nie anders met de 2e helft in een zak garen.
alles na afkoeling in 2 portie s vacuum getrokken en terug in de vriezer om later met meer smaakmakers en brood weg te werken.
dus een combi bedacht.
zaterdag een nek uit de vriezer in water ontdooid en deze zondagmorgen rond 08.00 uur naturel in mn oven.
oventemp oplopend van 70 graden tot 100 graden tegen 12.00 uur.
toen de nek in een braadzak en met de injecteerder wat uien/knoflook bouillon in de zak gespoten .
temp naar 115 graden opgevoerd en de kern temperatuur prikker dr in.
inmiddels ook 2 kippen bouten in een zak op t onderste rooster.
en de 1e foto:
tussen t klussen door de kip met nasi uit blik weggewerkt(geen foto).
en rond 17.30 ging de pieper af en was de 85 graden kern bereikt.
uurtje afkoelen en de nek aan stukken getrokken.
mooi mals sappig vlees en moeiteloos te trekken,,tja kan ook nie anders met de 2e helft in een zak garen.
alles na afkoeling in 2 portie s vacuum getrokken en terug in de vriezer om later met meer smaakmakers en brood weg te werken.