BasBQ
Beef en Steak

Vandaag Zeeuws spek op de Bbq

picosuma

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.294
Had zaterdag het spek in een ziplock gedaan met de marinade naar een recept van Bbq.nl (noskos)
Vanochtend de Bbq aan indirect op 135 graden het spek erop tot kerntemperatuur van 70 graden
Dat hij er was eraf even afkoelen wel moeilijk om eraf te blijven
En toen 1 stuk in plakjes voor mee naar het werk op brood het andere stuk in tweeën en dat vacuüm trekken en in de vriezer.
Dacht dat het een redelijk mager stuk was maar er zit een aardig stuk vet aan.
Maar toch wel lekker hoor smullen is moeilijk eraf te blijven.
En dan de foto’s

In een ziplockzak met marinade
a22e21385a3a5d6b757ef68a705823d3.jpg


Uit de ziplock zak klaar voor op de Bbq
b0f5612446105a4277a5bfedc99b7fce.jpg


En hoppa op de bbq
20399af8515e6cb5d9bc91ae4c17f9f6.jpg



Kijk dat ziet er al lekker uit
a2747eff70e23f2ebe49fc220bdde223.jpg


Dan in plakjes en nog effe wachten maar het was heerlijk
e675b5ea67b7c8e178278658ce8db171.jpg



Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.705
zoe Piet, jij heb je bbq's niet gespaard zeg.
De ene na de andere post met allerlei lekkers.
Goed bezig
 

Reem

Pitmaster
 
 
Berichten
575
dat ziet er erg lekker uit ! en op deze manier marineren in een ziplock-zakje is perfect !
het zijn mooie plakjes geworden en kan me goed voorstellen dat het moeilijk was om eraf te blijven ;)
 

Peter64

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.748
Piet, wederom mooi werk.
En je weet wat er gebeurt als je er steeds een dun plakje afsnijdt.....😋
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.744
Dat is spekkie voor het bekkie. Dat moet smullen geweest zijn Piet.
Alles al op zeker
 
Bovenaan Onderaan