- Berichten
- 323
Geïnspireerd door recepten van Ralph en Dennis vandaag de BBC gemaakt.
Gisterenmorgen ben ik begonnen met het pekelen van de Kip. Een Polet Noir van bijna 1,5 kilo.
De pekel bestond uit water, verse rozemarijn, tijm, laurier zout en suiker. De kip is een dagje kopje onder gegaan .... nou ja, kopje?
Vandaag heb de kip 2 uur laten drogen in de koelkast nadat hij rub van verse rozemarijn, tijm en oregano aangevuld met paprika, knoflook, zout, peper en een beetje nootmuskaat. Ons kippetje had het erg koud, aangezien ze helemaal onder de kippenvel stond toen ik haar uit de koeling haalde.
Aangevuld met wat groente heb ik nog een blikje in haar gat geworpen. Toen was het tijd om haar lekker warm laten worden in het eitje.
Na 75 minuten was ze heet genoeg. Ik heb haar vakkundig uit elkaar getrokken en we hebben er flink van genoten.
Van de restjes maak ik nog een paar broodjes pulled chicken.
Gisterenmorgen ben ik begonnen met het pekelen van de Kip. Een Polet Noir van bijna 1,5 kilo.
De pekel bestond uit water, verse rozemarijn, tijm, laurier zout en suiker. De kip is een dagje kopje onder gegaan .... nou ja, kopje?
Vandaag heb de kip 2 uur laten drogen in de koelkast nadat hij rub van verse rozemarijn, tijm en oregano aangevuld met paprika, knoflook, zout, peper en een beetje nootmuskaat. Ons kippetje had het erg koud, aangezien ze helemaal onder de kippenvel stond toen ik haar uit de koeling haalde.
Aangevuld met wat groente heb ik nog een blikje in haar gat geworpen. Toen was het tijd om haar lekker warm laten worden in het eitje.
Na 75 minuten was ze heet genoeg. Ik heb haar vakkundig uit elkaar getrokken en we hebben er flink van genoten.
Van de restjes maak ik nog een paar broodjes pulled chicken.