BasBQ
Beef en Steak

Van inspiratie naar daden: Zeeuws Spek

 
 

Faxie

Stoker
Berichten
309
Na de posts van Smide en SandyMan te hebben gelezen, begon het erg te kriebelen. Dat Zeeuws spek moest ik ook maar eens maken. Als recept heb ik de post van Sandyman gevolgd.

Ingrediënten:
1 kg buikspek
18 gr coloro zout
10 gr zoet paprikapoeder
5 gr bruine suiker
3 gr grof gevijzelde peper
3 gr uienpoeder
1 gr gemalen foelie
50 ml Ketjap Manis

20210521_192111.jpg


Alle smaakmakers bij elkaar gedaan en het vlees ingesmeerd:

20210521_193720.jpg



Alles in een vacuümzak gedaan (alle schalen ook leeggeschraapt) en gevacumeerd.

20210521_194028.jpg


Nu wachten tot volgende week zaterdag....
 
Ow erg he, een week wachten............:(
 
Lekker. Proef het nu al
 
Vandaag is het zo ver, het Zeeuws Spek mag op de BBQ.
Eerst alles afgedekt en BBQ klaargemaakt voor indirect op 150C samen met een blokje appelhout.
20210529_113517.jpg
 
Lekker hoor. Ben benieuwd naar het eindresultaat.
 
Toevallig vandaag weer een pakje uit de vriezer gehaald. Heerlijk! Succes, al zal je rond deze tijd misschien al aan 't smullen zijn
 
Wat is dit lekker. Wel wat lessen geleerd:
1. Voortaan 2 kilo en niet 1
2. Tegen de buurvrouw zeggen dat de geur van het schoonbranden komt en niet van Zeeuws Spek.
3. Warm op een bruine boterham is het al goddelijk.

Het eindresultaat:
20210529_124127.jpg

20210529_124145.jpg
 
To do list is weer langer geworden....ziet er heerlijk uit
 
Ga ik zeker ook op het lijstje zetten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan