BasBQ
Beef en Steak

Vakantie maal. Pappardelle met venkel en gerookte worst.

 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.966
Beste BBQgenoten.
Ook hier hebben we weer wat zitten brainstormen over een vakantie gerechtje. Als wij op vakantie gaan is er altijd zoveel lekkers wat we eten. Daar kan ik moeilijk uit kiezen. Wel is er een maaltje dat we op vakantie graag maken. We zoeken vaak een lokale slager op en kopen daar wat verse gedraaide worsten. Die roken en grillen we dan op de Q. En gaan vervolgens een pastasaus in met venkel of venkelzaadjes. Dit is een heerlijke en makkelijke maaltijd voor een vakantie avond. Vooral als je het gros kant en klaar koopt.
Voor de fotowedstrijd net even iets beter m’n best gedaan en de basissaus zelf gemaakt. En op de Q lekker laten stoven.

Daar gaan we. De plaatjes. Anders is het niet gebeurd.
Spullen verzameld en aan de slag.

B89DB8F4-8F72-4636-BA2B-5FA1400EFA82.jpeg


Eerst zijn de worsten aan de beurt. Die ga ik heerlijk rustig aan roken met wat appelhout.

FF347C8F-E2AE-48C0-B706-5A721947E5B3.jpeg


F5E2902F-C069-4D8A-B4EE-28E81AC71972.jpeg


Na ongeveer 1,5u waren de worsten mooi op kleur. En konden ze er af. Die konden iets af gaan koelen zodat ik ze later klein kon snijden.

7B619BFC-0D73-4352-9089-7610A51AB208.jpeg


F860F645-93CF-4B0A-9C43-222ADC967C63.jpeg


Nu kon ik aan de pastasaus beginnen. Alle ingrediënten klein gesneden en in de DO gemikt. Deze eerst wat aanzetten. En daarna konden de gepelde tomaten er bij. Iedereen weet wel hoe z’n basissaus tot stand komt. Maar geeft altijd wel leuke foto’s.

1A0125AC-08AC-493B-AC62-B0EC718B1F09.jpeg


7B7DC3CF-1FC0-4E80-BDFF-A51377F66438.jpeg


C61C266E-43EB-49D5-A2E8-7373652FFB1C.jpeg


43D49767-9181-48CF-AD59-90CD502594C3.jpeg


Nu de saus klaar was kon de rest van de ingrediënten er bij. Worst klein gesneden. Venkel in stukjes. En wat verse peterselie voor de kleur.
Alles weer in de DO gemikt en kon zo lekker verder stoven op het ei.

OMG wat een sappig worstje 😎

E65C58D3-58BE-4FED-A697-7DC2A143B9E0.jpeg


3C249096-38C7-42CA-AB1D-05CF67109E81.jpeg


39E88EC5-92FE-4A26-A088-7334DD037844.jpeg


B62420EF-F876-4681-AE93-17D9F79BBB01.jpeg


Ondertussen kreeg ik in de gaten dat ik kompleet de verkeerde pasta in huis had. Dus nu alles lekker aan het stoven was kon ik mooi even naar de super voor de juiste pasta.….

EB704755-8C87-479C-8F19-8EAD30174B16.jpeg


Na een paar uurtjes pruttelen zag de saus er goed uit. De pasta kon gekookt gaan worden en de bordjes opgemaakt. Niet vergeten een paar foto’s te maken. Maar dat valt nog behoorlijk tegen van een bord pasta.…

8B7201AA-BC62-47AB-8805-5A292D457FB8.jpeg


64325A5C-6F28-4F96-9CFC-EC8D4DE4FF38.jpeg


DD961008-B293-46D0-A29F-E19C53A3F93E.jpeg


Dit was weer genieten. Z‘n ontzettend lekker gerecht. Met heerlijk eenvoudige ingrediënten. TOP

Bedankt voor het lezen en kijken.
Bram.
 
Het project ziet er goed en stevig uit.
Echt iets als een goede maaltijd na een rustgevende en enerverende vakantie dag.
Lekker.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Vincenzo zou trots op je zijn!
Lekker gemaakt zeg, Had graag een bordje meegegeten.
En zeker aangezien je de juiste pasta voor dit gerecht gekozen hebt.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Hier mag je me zo voor wakker maken he.
Wat een ongekend mooi potje saus zeg.

herinner me ook weer die bolognese saus die je eens gemaakt hebt hier waar je een dag over deed, die moet ik weer eens optrommelen ook.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Wow Bram. Ik realiseer me dat het veel te lang geleden Is dat we dit gegeten hebben.
Fantastische reportage van gemaakt kerel. Het kwijl loopt uit de mond.

PS
Gouden pepermolen? 😁
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Ziet er lekker uit.

Variatie hierop:het worstje al van tevoren uit z'n vel halen en rullen alsof het gehakt is. Doen Italianen ook veel. Je krijgt dan wat meer een echte ragu (vleessaus) die ook goed kleeft aan de parpadelle.
De pasta trouwens gewoon mengen met de saus ('risottare' noemen de Italianen het) en even meekoken, pas dan krijg je een echte mooie emulsie ;-)
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Ziet er lekker uit.

Variatie hierop:het worstje al van tevoren uit z'n vel halen en rullen alsof het gehakt is. Doen Italianen ook veel. Je krijgt dan wat meer een echte ragu (vleessaus) die ook goed kleeft aan de parpadelle.
De pasta trouwens gewoon mengen met de saus ('risottare' noemen de Italianen het) en even meekoken, pas dan krijg je een echte mooie emulsie ;-)
Klopt. Maar een soortgelijk recept heb ik ooit al eens gemaakt en gepost.
Echter is deze saus geen ragu. Het is de bedoeling dat de worst en venkel hun structuur behouden en zo lekker aanwezig zijn in de saus. Ook krijg je met rul bakken van het gehakt geen rook in je vlees. Dat is ook een van de doelen van dit recept 😎

hierbij de link naar het draadje. Ik kan het wel hoor 😜
 
Laatst bewerkt:
Helaas, uitnodiging gemist! Wat heb je het weer lekker gemaakt!
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Terug
Bovenaan Onderaan