- Berichten
- 4.946
Beste BBQgenoten.
Ook hier hebben we weer wat zitten brainstormen over een vakantie gerechtje. Als wij op vakantie gaan is er altijd zoveel lekkers wat we eten. Daar kan ik moeilijk uit kiezen. Wel is er een maaltje dat we op vakantie graag maken. We zoeken vaak een lokale slager op en kopen daar wat verse gedraaide worsten. Die roken en grillen we dan op de Q. En gaan vervolgens een pastasaus in met venkel of venkelzaadjes. Dit is een heerlijke en makkelijke maaltijd voor een vakantie avond. Vooral als je het gros kant en klaar koopt.
Voor de fotowedstrijd net even iets beter m’n best gedaan en de basissaus zelf gemaakt. En op de Q lekker laten stoven.
Daar gaan we. De plaatjes. Anders is het niet gebeurd.
Spullen verzameld en aan de slag.
Eerst zijn de worsten aan de beurt. Die ga ik heerlijk rustig aan roken met wat appelhout.
Na ongeveer 1,5u waren de worsten mooi op kleur. En konden ze er af. Die konden iets af gaan koelen zodat ik ze later klein kon snijden.
Nu kon ik aan de pastasaus beginnen. Alle ingrediënten klein gesneden en in de DO gemikt. Deze eerst wat aanzetten. En daarna konden de gepelde tomaten er bij. Iedereen weet wel hoe z’n basissaus tot stand komt. Maar geeft altijd wel leuke foto’s.
Nu de saus klaar was kon de rest van de ingrediënten er bij. Worst klein gesneden. Venkel in stukjes. En wat verse peterselie voor de kleur.
Alles weer in de DO gemikt en kon zo lekker verder stoven op het ei.
OMG wat een sappig worstje
Ondertussen kreeg ik in de gaten dat ik kompleet de verkeerde pasta in huis had. Dus nu alles lekker aan het stoven was kon ik mooi even naar de super voor de juiste pasta.….
Na een paar uurtjes pruttelen zag de saus er goed uit. De pasta kon gekookt gaan worden en de bordjes opgemaakt. Niet vergeten een paar foto’s te maken. Maar dat valt nog behoorlijk tegen van een bord pasta.…
Dit was weer genieten. Z‘n ontzettend lekker gerecht. Met heerlijk eenvoudige ingrediënten. TOP
Bedankt voor het lezen en kijken.
Bram.
Ook hier hebben we weer wat zitten brainstormen over een vakantie gerechtje. Als wij op vakantie gaan is er altijd zoveel lekkers wat we eten. Daar kan ik moeilijk uit kiezen. Wel is er een maaltje dat we op vakantie graag maken. We zoeken vaak een lokale slager op en kopen daar wat verse gedraaide worsten. Die roken en grillen we dan op de Q. En gaan vervolgens een pastasaus in met venkel of venkelzaadjes. Dit is een heerlijke en makkelijke maaltijd voor een vakantie avond. Vooral als je het gros kant en klaar koopt.
Voor de fotowedstrijd net even iets beter m’n best gedaan en de basissaus zelf gemaakt. En op de Q lekker laten stoven.
Daar gaan we. De plaatjes. Anders is het niet gebeurd.
Spullen verzameld en aan de slag.
Eerst zijn de worsten aan de beurt. Die ga ik heerlijk rustig aan roken met wat appelhout.
Na ongeveer 1,5u waren de worsten mooi op kleur. En konden ze er af. Die konden iets af gaan koelen zodat ik ze later klein kon snijden.
Nu kon ik aan de pastasaus beginnen. Alle ingrediënten klein gesneden en in de DO gemikt. Deze eerst wat aanzetten. En daarna konden de gepelde tomaten er bij. Iedereen weet wel hoe z’n basissaus tot stand komt. Maar geeft altijd wel leuke foto’s.
Nu de saus klaar was kon de rest van de ingrediënten er bij. Worst klein gesneden. Venkel in stukjes. En wat verse peterselie voor de kleur.
Alles weer in de DO gemikt en kon zo lekker verder stoven op het ei.
OMG wat een sappig worstje

Ondertussen kreeg ik in de gaten dat ik kompleet de verkeerde pasta in huis had. Dus nu alles lekker aan het stoven was kon ik mooi even naar de super voor de juiste pasta.….
Na een paar uurtjes pruttelen zag de saus er goed uit. De pasta kon gekookt gaan worden en de bordjes opgemaakt. Niet vergeten een paar foto’s te maken. Maar dat valt nog behoorlijk tegen van een bord pasta.…
Dit was weer genieten. Z‘n ontzettend lekker gerecht. Met heerlijk eenvoudige ingrediënten. TOP
Bedankt voor het lezen en kijken.
Bram.