- Berichten
- 512
Vakantiegevoel, wat een interessant thema om in een gerecht te vatten.
Bbq is per definitie het ultieme vakantie-voedsel natuurlijk, dus alles wat boven de kolen gaart geeft me dat gevoel .
Maar ja, een gevoel is nogal subjectief, en hoe kan ik mijn vakantiegevoel in een gerecht gooien, zodat het ook jullie dat heerlijke vakantiegevoel oplevert?
lastig...
In mijn herinnering is er een werelddeel waar ik altijd het ultieme vrijheid blijheid vakantiegevoel gehad heb: Zuid-Oost Azie.
Met van die heerlijke barbecues op het witte strand. Onder een palmboom
. Met vis, garnalen en octopus die rechtstreeks vanaf de visserbootjes boven de kolen gelegd worden.


Mijn inzending is dus een hommage aan mijn ultieme vakantie gevoel: Thaise vis in bananenblad.
Men neme, vis. Rode Mul in mijn geval. Niet per se een tropische vis, maar wel mooi van kleur en smaak. Ik heb het mezelf makkelijk gemaakt en file'tjes gekocht.
De vis heb ik ingesmeerd met een marinade van vissaus, gember en palmsuiker. Dat laat ik een kwartiertje intrekken.
De BBQ kan mooi op temperatuur (Ong. 180gr) komen in die tijd, dat gaat heerlijk snel met m'n baby-Q (de mini kamado van de aldi met diy platesetter etc)
Na dat kwartiertje gaat de mul op een paar schijfjes limoen in een bananenblad. Gewoon van de toko. Er zijn geen huisplanten gewond geraakt tijdens het maken van dit recept.
Dit hele pakketje mag dan weer lekker warm op 't rooster en na een kwartiertje is het klaar.
Tussen de buien door (hey, 't is nog steeds september in Nederland, ik zit helaas niet op Koh Tao
) heb ik de tafel even gedekt voor een zonnige foto voor de maandelijkse wedstrijd, maar onder ons gezegd en gezwegen: we hebben 't binnen opgegeten
Eerder op de dag had ik een leuke lading rode peper ingemaakt.
Dat staat als sausje op tafel, samen met wat zwarte rijst met kokos.
Kneepje limoen over de vis kwam de smaak wel ten goede. De bananenbladeren geven een heerlijke 'aardse' smaak af via de rook.
Bbq is per definitie het ultieme vakantie-voedsel natuurlijk, dus alles wat boven de kolen gaart geeft me dat gevoel .
Maar ja, een gevoel is nogal subjectief, en hoe kan ik mijn vakantiegevoel in een gerecht gooien, zodat het ook jullie dat heerlijke vakantiegevoel oplevert?
lastig...
In mijn herinnering is er een werelddeel waar ik altijd het ultieme vrijheid blijheid vakantiegevoel gehad heb: Zuid-Oost Azie.

Met van die heerlijke barbecues op het witte strand. Onder een palmboom




Mijn inzending is dus een hommage aan mijn ultieme vakantie gevoel: Thaise vis in bananenblad.

Men neme, vis. Rode Mul in mijn geval. Niet per se een tropische vis, maar wel mooi van kleur en smaak. Ik heb het mezelf makkelijk gemaakt en file'tjes gekocht.
De vis heb ik ingesmeerd met een marinade van vissaus, gember en palmsuiker. Dat laat ik een kwartiertje intrekken.
De BBQ kan mooi op temperatuur (Ong. 180gr) komen in die tijd, dat gaat heerlijk snel met m'n baby-Q (de mini kamado van de aldi met diy platesetter etc)
Na dat kwartiertje gaat de mul op een paar schijfjes limoen in een bananenblad. Gewoon van de toko. Er zijn geen huisplanten gewond geraakt tijdens het maken van dit recept.
Dit hele pakketje mag dan weer lekker warm op 't rooster en na een kwartiertje is het klaar.
Tussen de buien door (hey, 't is nog steeds september in Nederland, ik zit helaas niet op Koh Tao


Eerder op de dag had ik een leuke lading rode peper ingemaakt.
Dat staat als sausje op tafel, samen met wat zwarte rijst met kokos.
Kneepje limoen over de vis kwam de smaak wel ten goede. De bananenbladeren geven een heerlijke 'aardse' smaak af via de rook.