BasBQ
Beef en Steak

Vakantie gevoel: Thaise vis in bananenblad

PH met een F

Vuurmaker
 
 
Berichten
83
Vakantiegevoel, wat een interessant thema om in een gerecht te vatten.
Bbq is per definitie het ultieme vakantie-voedsel natuurlijk, dus alles wat boven de kolen gaart geeft me dat gevoel .
Maar ja, een gevoel is nogal subjectief, en hoe kan ik mijn vakantiegevoel in een gerecht gooien, zodat het ook jullie dat heerlijke vakantiegevoel oplevert?
lastig...
In mijn herinnering is er een werelddeel waar ik altijd het ultieme vrijheid blijheid vakantiegevoel gehad heb: Zuid-Oost Azie. 🌞
Met van die heerlijke barbecues op het witte strand. Onder een palmboom🌴. Met vis, garnalen en octopus die rechtstreeks vanaf de visserbootjes boven de kolen gelegd worden.🐠🦐🐙

Mijn inzending is dus een hommage aan mijn ultieme vakantie gevoel: Thaise vis in bananenblad.:cool:

Men neme, vis. Rode Mul in mijn geval. Niet per se een tropische vis, maar wel mooi van kleur en smaak. Ik heb het mezelf makkelijk gemaakt en file'tjes gekocht.
De vis heb ik ingesmeerd met een marinade van vissaus, gember en palmsuiker. Dat laat ik een kwartiertje intrekken.

_DSC5141.jpg


_DSC5146.jpg


De BBQ kan mooi op temperatuur (Ong. 180gr) komen in die tijd, dat gaat heerlijk snel met m'n baby-Q (de mini kamado van de aldi met diy platesetter etc)

Na dat kwartiertje gaat de mul op een paar schijfjes limoen in een bananenblad. Gewoon van de toko. Er zijn geen huisplanten gewond geraakt tijdens het maken van dit recept.

_DSC5148.jpg


_DSC5149.jpg


Dit hele pakketje mag dan weer lekker warm op 't rooster en na een kwartiertje is het klaar.

_DSC5157.jpg


Tussen de buien door (hey, 't is nog steeds september in Nederland, ik zit helaas niet op Koh Tao😞 ) heb ik de tafel even gedekt voor een zonnige foto voor de maandelijkse wedstrijd, maar onder ons gezegd en gezwegen: we hebben 't binnen opgegeten🙂


pepers.jpg


Eerder op de dag had ik een leuke lading rode peper ingemaakt.
Dat staat als sausje op tafel, samen met wat zwarte rijst met kokos.
Kneepje limoen over de vis kwam de smaak wel ten goede. De bananenbladeren geven een heerlijke 'aardse' smaak af via de rook.

_DSC5166.jpg
 

Rogier

Pitmaster
 
 
 
Berichten
804
Prachtige inzending. Ziet er heerlijk zomers uit. Flink contrast met het weer van vandaag 😅
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.598
Het ziet er heerlijk uit!
Erg mooi gemaakt en tussen de buien door nog mooie plaatjes geschoten ook.
 

Iss

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
177
Wat een mooi verslag! En foto’s. Hoewel ik zelf niet zo van vis ben ziet het er wel heel smaakvol uit. Succes met de deelname
 

Carbo negra

Vuurmaker
Berichten
82
Lekker gemaakte vis! Ook al komt het hier relatief weinig voorbij, vis en bbq zijn een geweldige combi! Ook complimenten voor je foto's zijn erg netjes gemaakt!
 
Berichten
52
Ziet er heerlijk uit. Zelf al vaak in Thailand geweest met vakantie en dat gevoel wat je beschrijft kan ik volledig beamen.
Eten van of uit bananenbladeren brengt altijd een beetje dat vakantiegevoel terug.

Zie ik nou goud dat je geen platesetter hebt gebruikt, maar gewoon direct hebt gegrild?
 

PH met een F

Vuurmaker
 
 
Berichten
83
Ziet er heerlijk uit. Zelf al vaak in Thailand geweest met vakantie en dat gevoel wat je beschrijft kan ik volledig beamen.
Eten van of uit bananenbladeren brengt altijd een beetje dat vakantiegevoel terug.

Zie ik nou goud dat je geen platesetter hebt gebruikt, maar gewoon direct hebt gegrild?

d207bf56087ad28e648bcbbf6dbbb009.jpg

Een beetje half half. Eerst met, daarna zonder voor een beetje extra ‘schroei’ aan de bladeren.

Tja, Thailand, ik ben er wel een beetje verliefd op.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.603
Tja, ook vandaag is bet weer wederom knudde,
Gelukkig heb ik jouw zonnige verslag gelezen.
Wat mooi gemaakt. Zou ik graag van geproefd hebben.


Zou je het recept voor de ingemaakte pepers en de gembersaus willen delen?
 

PH met een F

Vuurmaker
 
 
Berichten
83
Zou je het recept voor de ingemaakte pepers en de gembersaus willen delen?

1 el vissaus, 1 el geraspte gember en 1 el geraspte palmsuiker. Erg simpel.

De ingemaakte peper is op gewicht, 100 gram peper is 100 gr vocht, waarbij officieel de helft van het vocht azijn, de andere helft water. Ik vind 2/3 azijn - 1/3 water lekkerder. Daar gaat dan een flinke schep suiker door naar smaak. Ik warm t vocht op om de suiker op te lossen en daarna gaat het warme mengsel over de pepers heen in een gesteriliseerde fles of pot.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
4.416
Lijkt me fantastisch, ziet er heerlijk uit
 

mrooding

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
1.049
Prachtige foto's en een zeer smakelijk resultaat. Succes met de wedstrijd!
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.044
Heerljk kleurrijk knalfeestje! Beeldschoon.
 
Bovenaan Onderaan