- Berichten
- 5.060
In het begin van deze maand ben ik tezamen met mijn eega naar de Algarve in Portugal geweest. Mooi. Lekker weer.
Maar voor de volwassen lekkerbek is daar van alles te zien en te proeven. Geweldige markten, grillfeestjes nabij het strand, groenten en fruit. Aangevuld met lokale sauzen, wijnen en natuurlijk molho de piri-piri en koriander. Uiteraard mocht ik ook ff aan het vuur staan.
Voor het merendeel worden er te pas en te onpas sardines gegrild. Het nationale gerecht naar het schijnt, Sardinhas Grelhadas. Verder een overdosis aan garnalen (Camarões) en pijlinktvissen (Lulas) en Zeekat (Choquinhos).
Mijn vakantiegevoel ga ik vast houden met een lekker bordje van Camarões met Choquinhos (baby Sepia) aangevuld met zeekraal en piri-piri.
Zelf de piri-piri gemaakt. Aangezien het eetbaar moet blijven enkele pepers vervangen door paprika. Recepten te over op het internet.
Naar de markt geweest voor diverse vissen. Helaas geen verse sardines en pijlinktvissen. Wel zeekatjes en garnalen. Dus deze maar gescored. Sepia’s waren schoon gemaakt; de garnalen ingeknipt en darmkanaal verwijderd.
Alles in een marinade van olijfolie, peper, zeezout, limoensap en koriander gezet. Rustig 1,5 h laten marineren.
De bereiding heb ik in twee sessies gedaan. 1 sessie voor de fotowedstrijd en 1 voor het stillen van de overige honger.
W57 aangemaakt op 2 temperatuur nivo’s. Garnalen en zeekat gegrild. Garnalen 2 á 3 min per kant, sepia’s 4 minuten per kant. Tevens wat stokbrood voorzien van olijfolie en knoflook gegrild.
Daarna het fotoshoot bordje opgemaakt. Tezamen met de pir-piri saus, olijven, zeekraal en wat schelpen uit de Algarve en een piri-plant.
Dit bordje maar als voorgerecht genuttigd.
Aansluitend aubergine gegrild en de overige zeepoesjes en garnalen erop.
Lekker. Lekker.
Maar voor de volwassen lekkerbek is daar van alles te zien en te proeven. Geweldige markten, grillfeestjes nabij het strand, groenten en fruit. Aangevuld met lokale sauzen, wijnen en natuurlijk molho de piri-piri en koriander. Uiteraard mocht ik ook ff aan het vuur staan.
Voor het merendeel worden er te pas en te onpas sardines gegrild. Het nationale gerecht naar het schijnt, Sardinhas Grelhadas. Verder een overdosis aan garnalen (Camarões) en pijlinktvissen (Lulas) en Zeekat (Choquinhos).
Mijn vakantiegevoel ga ik vast houden met een lekker bordje van Camarões met Choquinhos (baby Sepia) aangevuld met zeekraal en piri-piri.
Zelf de piri-piri gemaakt. Aangezien het eetbaar moet blijven enkele pepers vervangen door paprika. Recepten te over op het internet.
Naar de markt geweest voor diverse vissen. Helaas geen verse sardines en pijlinktvissen. Wel zeekatjes en garnalen. Dus deze maar gescored. Sepia’s waren schoon gemaakt; de garnalen ingeknipt en darmkanaal verwijderd.
Alles in een marinade van olijfolie, peper, zeezout, limoensap en koriander gezet. Rustig 1,5 h laten marineren.
De bereiding heb ik in twee sessies gedaan. 1 sessie voor de fotowedstrijd en 1 voor het stillen van de overige honger.
W57 aangemaakt op 2 temperatuur nivo’s. Garnalen en zeekat gegrild. Garnalen 2 á 3 min per kant, sepia’s 4 minuten per kant. Tevens wat stokbrood voorzien van olijfolie en knoflook gegrild.
Daarna het fotoshoot bordje opgemaakt. Tezamen met de pir-piri saus, olijven, zeekraal en wat schelpen uit de Algarve en een piri-plant.
Dit bordje maar als voorgerecht genuttigd.
Aansluitend aubergine gegrild en de overige zeepoesjes en garnalen erop.
Lekker. Lekker.