.... nadat de eerste poging vorige week jammerlijk mislukt was.
Ik had vorige week voor het eerst zalm gerookt met mijn DIY cold smoke generator, maar aangezien dat ding veel meer rook maakt dan zo'n gazen labyrint heb ik de zalm veel te lang in de rook gehangen zodat die veel te sterk naar rook smaakte. Mevr. Nosmo vond het nog wel te eten, maar ik vond het niet meer te hachelen.
Nu dus poging twee;
Een halve zalmfilet 24 uur gepekeld met zeezout en bruine basterdsuiker.
Na het pekelen heb ik de zalm afgespoeld, deze mag nu een nachtje drogen in de koelkast
Morgen ochtend ga ik de nieuwe rook poging doen, en wijs geworden door de vorige keer ga ik nu veel korter roken. Als het dan nog niet te eten is gooi ik m'n smoke generator met een grote boog bij het oud ijzer, en koop ik zo'n gazen labyrint.
Ik had vorige week voor het eerst zalm gerookt met mijn DIY cold smoke generator, maar aangezien dat ding veel meer rook maakt dan zo'n gazen labyrint heb ik de zalm veel te lang in de rook gehangen zodat die veel te sterk naar rook smaakte. Mevr. Nosmo vond het nog wel te eten, maar ik vond het niet meer te hachelen.
Nu dus poging twee;
Een halve zalmfilet 24 uur gepekeld met zeezout en bruine basterdsuiker.

Na het pekelen heb ik de zalm afgespoeld, deze mag nu een nachtje drogen in de koelkast

Morgen ochtend ga ik de nieuwe rook poging doen, en wijs geworden door de vorige keer ga ik nu veel korter roken. Als het dan nog niet te eten is gooi ik m'n smoke generator met een grote boog bij het oud ijzer, en koop ik zo'n gazen labyrint.
