Vandaag aan de slag met hamburgers.
Heb al ervaring met de spiffs maar nu doe ik het anders.
Broodjes maak ik zelf dit keer. Volgens recept van Jordy uit Burgers & Bites
Weet niet of ik het recept mag delen trouwens... Enfin ik heb hoeveel suiker en zout wel wat verminderd.
Zoals beschreven .. idd plakkerig deeg . En de verleiding weerstaan om er extra bloem bij te doen.
Enfin, op mijn hele simpele aanrecht, toch iets geworden:
Laten rijzen, ik in de tussentijd sporten, dus heeft wel 3-4 uur gerezen.
Daarna verdelen en balletjes draaien.. beetje bloem erbij want plakte nog steeds (te) veel. En dat mag ook volgens Jord's recept.
Rijst goed. Ik.ben echt heel benieuwd!
Maar geen hamburgers zonder vlees... Gisteren de slager gebeld (normaal supermarkt gehakt, maar nu even niet). Hij zei me wat moois te draaien met 70/30 verhouding.. riblappen.
Mooi wat peper er door en Worcester sauce. Meer ga ik nu niet doen. Spiffs zijn heerlijk, maar ga dit eens meer neutraal proberen. 4 stuks van ongeveer 125 gram p.s.
Tot slot ook vast de burgersaus gemaakt:
2 eetlepels Zaanse mayo
1 eetlepel ketchup
1/2 eetlepel goedkope mosterd
Kleine theelepel Dijon (die is wat pittiger)
Een augurk fijn gesneden
Ongeveer 2 eetlepels augurken at
Beetje peper en zout
To be continued!
Continue1:
Broodjes klaar maken voor oven . Maar zakten als pudding elkaar.. hopelijk wordt er eea in de oven hersteld... Duimen maar, bakjes met kokend water erbij gezet...
Ben heel benieuwd... Vind het zowaar spannend.. voor zekerheid maar bolletjes gehaald bij de supermarkt..
Continue2:
Eerste batch uit de oven.. zijn niet zo mooi groot (hoog) als gehoopt. Maar zien er mooi uit. Ruiken heerlijk.. en uiteindelijk bespaart het natuurlijk ingescheurde mondhoeken.
Stiekem beetje trots
Tot later weer!
Continue3:
De broodjes smaken heel goed . Jummie!
Dit was het resultaat:
En met burger:
Burgers waren perfect! Wat een feest! Echt een blijvertje. Neutrale burgers en los gaan met toppings.
Zoete aardappel frietjes erbij.. met knoflooksausje...jummie!!
Heb al ervaring met de spiffs maar nu doe ik het anders.
Broodjes maak ik zelf dit keer. Volgens recept van Jordy uit Burgers & Bites
Weet niet of ik het recept mag delen trouwens... Enfin ik heb hoeveel suiker en zout wel wat verminderd.
Zoals beschreven .. idd plakkerig deeg . En de verleiding weerstaan om er extra bloem bij te doen.
Enfin, op mijn hele simpele aanrecht, toch iets geworden:
Laten rijzen, ik in de tussentijd sporten, dus heeft wel 3-4 uur gerezen.
Daarna verdelen en balletjes draaien.. beetje bloem erbij want plakte nog steeds (te) veel. En dat mag ook volgens Jord's recept.
Rijst goed. Ik.ben echt heel benieuwd!
Maar geen hamburgers zonder vlees... Gisteren de slager gebeld (normaal supermarkt gehakt, maar nu even niet). Hij zei me wat moois te draaien met 70/30 verhouding.. riblappen.
Mooi wat peper er door en Worcester sauce. Meer ga ik nu niet doen. Spiffs zijn heerlijk, maar ga dit eens meer neutraal proberen. 4 stuks van ongeveer 125 gram p.s.
Tot slot ook vast de burgersaus gemaakt:
2 eetlepels Zaanse mayo
1 eetlepel ketchup
1/2 eetlepel goedkope mosterd
Kleine theelepel Dijon (die is wat pittiger)
Een augurk fijn gesneden
Ongeveer 2 eetlepels augurken at
Beetje peper en zout
To be continued!
Continue1:
Broodjes klaar maken voor oven . Maar zakten als pudding elkaar.. hopelijk wordt er eea in de oven hersteld... Duimen maar, bakjes met kokend water erbij gezet...
Ben heel benieuwd... Vind het zowaar spannend.. voor zekerheid maar bolletjes gehaald bij de supermarkt..
Continue2:
Eerste batch uit de oven.. zijn niet zo mooi groot (hoog) als gehoopt. Maar zien er mooi uit. Ruiken heerlijk.. en uiteindelijk bespaart het natuurlijk ingescheurde mondhoeken.
Stiekem beetje trots
Tot later weer!
Continue3:
De broodjes smaken heel goed . Jummie!
Dit was het resultaat:
En met burger:
Burgers waren perfect! Wat een feest! Echt een blijvertje. Neutrale burgers en los gaan met toppings.
Zoete aardappel frietjes erbij.. met knoflooksausje...jummie!!
Laatst bewerkt: