BasBQ
Beef en Steak

Try out burger

Wailer

Stoker
 
 
Berichten
312
Vandaag aan de slag met hamburgers.

Heb al ervaring met de spiffs maar nu doe ik het anders.
Broodjes maak ik zelf dit keer. Volgens recept van Jordy uit Burgers & Bites

Weet niet of ik het recept mag delen trouwens... Enfin ik heb hoeveel suiker en zout wel wat verminderd.

Zoals beschreven .. idd plakkerig deeg . En de verleiding weerstaan om er extra bloem bij te doen.

Enfin, op mijn hele simpele aanrecht, toch iets geworden:
PXL_20210529_071343156.jpg


Laten rijzen, ik in de tussentijd sporten, dus heeft wel 3-4 uur gerezen.

Daarna verdelen en balletjes draaien.. beetje bloem erbij want plakte nog steeds (te) veel. En dat mag ook volgens Jord's recept.

PXL_20210529_120628139.jpg


PXL_20210529_122625374.jpg



Rijst goed. Ik.ben echt heel benieuwd!

Maar geen hamburgers zonder vlees... Gisteren de slager gebeld (normaal supermarkt gehakt, maar nu even niet). Hij zei me wat moois te draaien met 70/30 verhouding.. riblappen.

Mooi wat peper er door en Worcester sauce. Meer ga ik nu niet doen. Spiffs zijn heerlijk, maar ga dit eens meer neutraal proberen. 4 stuks van ongeveer 125 gram p.s.

PXL_20210529_120638685.jpg


Tot slot ook vast de burgersaus gemaakt:
PXL_20210529_122606911.jpg


2 eetlepels Zaanse mayo
1 eetlepel ketchup
1/2 eetlepel goedkope mosterd
Kleine theelepel Dijon (die is wat pittiger)
Een augurk fijn gesneden
Ongeveer 2 eetlepels augurken at
Beetje peper en zout



To be continued!



Continue1:
Broodjes klaar maken voor oven . Maar zakten als pudding elkaar.. hopelijk wordt er eea in de oven hersteld... Duimen maar, bakjes met kokend water erbij gezet...

Ben heel benieuwd... Vind het zowaar spannend.. voor zekerheid maar bolletjes gehaald bij de supermarkt..

Continue2:
Eerste batch uit de oven.. zijn niet zo mooi groot (hoog) als gehoopt. Maar zien er mooi uit. Ruiken heerlijk.. en uiteindelijk bespaart het natuurlijk ingescheurde mondhoeken.

Stiekem beetje trots
PXL_20210529_150801086.jpg



Tot later weer!

Continue3:
De broodjes smaken heel goed . Jummie!

Dit was het resultaat:
PXL_20210529_174301932.jpg


En met burger:
PXL_20210529_182049216.jpg
PXL_20210529_182059319.jpg


Burgers waren perfect! Wat een feest! Echt een blijvertje. Neutrale burgers en los gaan met toppings.

Zoete aardappel frietjes erbij.. met knoflooksausje...jummie!!
 
Laatst bewerkt:

Faxie

Kooltjesharker
 
Berichten
213
Riblappen, peper, zout en worcestershire sauce. Lekkerder kan in mijn ogen niet.
Hoe was het resultaat?
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
15.514
Mooi om zo te spelen met burgers, zelf de broodjes bakken vind ik pure toewijding.
 

Kazango

Stoker
 
Berichten
311
Ziet er lekker uit.
Tip: plakkerig deeg kan je verhelpen door het even te laten rusten en je handen met een beetje olijfolie of dergelijks in te smeren en met een draaiende beweging het deeg op te bollen. Het inzakken is een kwestie van opbollen. Maar alles is lekker, ook platte hamburgerbroodjes (y)
 

Wailer

Stoker
 
 
Berichten
312
Dank voor de tip. Dus eigenlijk moet ik langer de tijd besteden aan opbollen, dus niet zodra het een bolletje is denken dat het klaar is?

Proberen zeker waard. Want de broodjes waren wel heel lekker!
 

Kazango

Stoker
 
Berichten
311
Opbollen is key bij broodjes. Je brengt spanning op het bolletje en zo zal het minder uit zakken. Maar smaak blijft hetzelfde, dat dan weer wel 😏😉
 
Bovenaan Onderaan