BasBQ
Beef en Steak

Tortillarolls met pulled chicken en salsa

 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.669
Vandaag eindelijk eens tijd gehad om iets voor de wedstrijd te maken.

Tortilliarolls met pulled chicken en salsa.

De boodschappen:

IMG_6126.jpeg


Begonnen met de kip in de rub te zetten.
Gekozen voor de Mexicaanse taco kruiden van euroma.

IMG_6128.jpeg


Toen de kamado aangemaakt volledig indirect op zo’n 100 graden.

Van een kameraad die houthakker is heb ik laatst een zak snippers van pruimenboomhout (mooi scrabble woord) gehad.

Deze leken mij perfect voor de kip van vandaag en zodoende heb ik een paar handen hiervan op en langs de gloeiende kolen gegooid.

Vlug alles in elkaar gezet en de kippendij mocht erin.

IMG_6131.jpeg

IMG_6132.jpeg


Dit mocht nu lekker roken tot ze 75 kern hadden.

Ondertussen had ik mooi de tijd om de salsa te maken.

6 tomaten in kleine blokjes gesneden, samen met een halve rode uit.
Een rode chilipeper fijn gehakt en 2 teentjes knoflook geperst.

IMG_6134.jpeg


Hier heb ik 2 hele limoenen in uitgeknepen en een flinke hand fijn gesneden koriander bijgestaan.

Theelepeltje zout en een draai peper en klaar is Klara.

IMG_6136.jpeg


Hierna heb ik als dipsaus een halve fles sweet chilisaus wat heftiger gemaakt met een flinke knijp sambal oelek.

Toen waren de kippendijen aan de 75 graden en heb ik ze eraf gehaald en gepulled.

IMG_6139.jpeg


IMG_6141.jpeg


Om het een beetje meer bbq mee te geven heb ik de klassieker onder de bbqsausen gebruikt om het wat smeuïger te maken.

IMG_6142.jpeg


Mooi!
Nu waren eigenlijk alle onderdelen klaar en kon ik de tortillarolls gaan maken.

In een schaal heb ik de pulled chicken gedaan en er zeker 6 veel te volle eetlepels salsa gedaan samen met een flinke hoeveelheid geraspte kaas.

IMG_6144.jpeg


Dit lekker husselen en de vulling was klaar.

IMG_6146.jpeg


De tortilla's heb ik allemaal gehalveerd en per stuk opgerold en gevuld met mijn mengsel.

Eerst 1 ring.

IMG_6148.jpeg


Daarna de 2e ring.

IMG_6150.jpeg


Toen heb ik er nog wat kaas overheen gedaan en het hele bord terug in de kamado gezet, die was inmiddels 200 graden. (Ik had de schuiven na de kip wat open gezet)

IMG_6152.jpeg


IMG_6153.jpeg



Na een 10 minuutjes was alles gesmolten en hadden de tortillarolls een mooi kleurtje gekregen.

Schaaltje met dipsaus erin en aanvallen maar!

IMG_6165.jpeg


IMG_6167.jpeg


Dit is een erg lekkere borrelsnack en niet moeilijk om te maken.
Het meeste werkt is het daadwerkelijk rollen en vullen van de tortilla’s.

IMG_6183.jpeg


Bedankt voor het lezen en tot de volgende!
 
Leuk idee, ziet er smakelijk uit

Verstuurd vanaf mijn KB2003 met Tapatalk
 
Prachtig. Het water loopt me in de mond.
 
Ziet er goed uit, ga ik ook eens een keer maken, ik denk ook prima als lunch gerecht?
 
Leuk idee als hapje ,en in natuurlijk in het groot als avond eten . 😋 ik ga het eens maken 👍🏻
 
Prachtige bijdrage weer! Mooi hoor ziet er top uit ! 👍🏻😋🔥
 
Ziet er heerlijk uit! Gaat zeker op de lijst voor één van de verjaardagen.
 
Deze gaat bewaard worden! Thanks
 
Ziet er heeeerlijk uit!
Past wel in mijn straatje 🥰
 
Wat een feest, hier kun je mee aankomen tijdens de borrel.
Water loopt me in de mond.
De rellisch van tomaat ui en peper en limoensap en korianderblad lijkt heel veel op Pico de Gallo. (Hier een favoriet)
Korianderblad vervangen wij altijd door Peterselie.
 
Wat een feest, hier kun je mee aankomen tijdens de borrel.
Water loopt me in de mond.
De rellisch van tomaat ui en peper en limoensap en korianderblad lijkt heel veel op Pico de Gallo. (Hier een favoriet)
Korianderblad vervangen wij altijd door Peterselie.

Ssst… 🤫 stiekem is het ook pico de gallo
 
Dat ziet er een verrassend lekkere snack uit!
Deze heb ik dan ook toegevoegd aan mijn to-Q-lijst.
 
Daar heb je werk in gestoken! Naast dat het er lelker uit ziet, ook mooi gedaan!
 
Terug
Bovenaan Onderaan