BasBQ
Beef en Steak

Tomahawk steak

Cakr

Sprokkelaar
Berichten
29
Vandaag op het menu een flinke Tomahawk steak. Ik pas hierbij de revearse sear methode toe. De tomahawk steak ligt nu langzaam te garen naar een kerntemperatuur van 48 graden op 150 graden celcius. Daarna zal ik de temperatuur lekker ophogen richting de 250/ 300 graden om hem lekker af te grillen. Als bijgerecht vandaag een lekkere coleslaw en chimichurri. Als rookhout een klein stuk whiskey chunk toegevoegd.

20210410_173629.jpg


20210410_180224.jpg
 
Laatst bewerkt:
Mooi gedaan, de opmaak ziet er ook prima uit. Het delen van recepten wordt altijd gewaardeerd :)
 
Mooi gedaan, de opmaak ziet er ook prima uit. Het delen van recepten wordt altijd gewaardeerd :)
Het recept voor de chimichurri:

-Bosje peterselie
-2 teentjes knoflook
-1 Spaanse peper
-2 EL oregano
-4 EL olijfolie
-1 EL rode wijn azijn
-0,5 tl zout
-0,25 tl zwarte peper

Recept voor de coleslaw:

-300 gram fijngesneden spitskool
-200 gram geraspte wortel
-halve ui fijn gesneden
-2tl mosterd
-2 EL mayonaise
-5 EL Griekse yoghurt
-1 EL witte wijnazijn
-zout en peper
 
  • Leuk
Waarderingen: Beun
Ziet er geweldig lekker uit zeg
Topmaaltijd
 
Zo, wat een lekker zonnig uitziend steakje. Zou er zo een plakje van willen proeven. 😋 😋

Bedankt voor het recept van de chimichurri. Zal dit gelijk in mijn eigen recepten zetten.
 
Lekkere steak geworden, zal gesmaakt hebben
 
Mooie steak en fijn dat je het recept deelt met ons. Bedankt!
 
Ziet er prima uit lekker hoor


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Lekker zeg, dit is weer genieten van de Q!
Ik vind chimichuri ook zo lekker bij steaks! (y) 🔥
 
Mooie steek en prima cuisson. Ook niet z’n overdreven stuk bot. Mooi hoor. Dat moet smullen geweest zijn.
 
Terug
Bovenaan Onderaan