firestarter_K
Tondelzoeker
- Berichten
- 21
Van de week bij de Hanos een mooie 21 dagen gerijpte tomahawk meegenomen. Stond te twijfelen tussen een tomahawk en een côte de boef, maar het lyrische commentaar van de slager over de tomahawk gaaf toch de doorslag. Voordat deze de barbecue opging voorzien van een snufje fleur de sel. Barbecue naar 120 graden indirect gebracht en de hawk tot een kerntemperatuur van 54 graden gebracht. De hawk toen van de barbecue afgehaald en deze flink opgestookt met houtskool. De hawk daarna een mooie sear gegeven, zodat hij met een mooie kleurtje het bord op kon. Op het laatst de hawk voorzien van zwarte peper en weer een snufje fleur de sel. Samen met aardappel kroketjes uit de oven en paprika en courgette van de barbecue was het een heerlijke maaltijd. Zoals verwacht was de hawk inderdaad minder mals dan een picanha, maar man wat een smaak! Dit gaat zeker nog een keer herhaald worden.
Laatst bewerkt: