Vandaag mijn 2de gerecht klaargemaakt op mijn nieuwe Komado..
Had spareribs in gedachten maar bij de Hanos kon ik deze mooie Tomahawk niet laten liggen.
Het was een gok omdat ik nog geen ervaring heb met de Komado op een kippetje na.
Maar goed niet geschoten altijd mis.
Komado aangestoken tot rond de 120c (lastig om temp vlak te houden). Rookhout erop Oak/whisky. Vlees (indirect) erop met temperatuurmeter. Kreeg even een dipje in de temperatuur en moest even wat extra zuurstof toevoegen om de boel weer in vlam te krijgen.
Bij 45c kern temperatuur vlees eraf en in de folie. Duurde zo’n 1 uur.
Komado opgestookt tot 275c en vlees eerst op een halve steen maar dat gaf geen korst dus snel een rooster laag op de kolen en vlees hierop gelegd met een laagje truffel mayonaise. Dit ging perfect. 2 minuten om en om met een prachtig korstje.
Ondertussen op de gas bbq het bijgerecht klaar gemaakt.
Eindresultaat was super. Nog nooit zo’n lekker stuk vlees van mijn eigen bbq gehad.
Had spareribs in gedachten maar bij de Hanos kon ik deze mooie Tomahawk niet laten liggen.
Het was een gok omdat ik nog geen ervaring heb met de Komado op een kippetje na.
Maar goed niet geschoten altijd mis.
Komado aangestoken tot rond de 120c (lastig om temp vlak te houden). Rookhout erop Oak/whisky. Vlees (indirect) erop met temperatuurmeter. Kreeg even een dipje in de temperatuur en moest even wat extra zuurstof toevoegen om de boel weer in vlam te krijgen.
Bij 45c kern temperatuur vlees eraf en in de folie. Duurde zo’n 1 uur.
Komado opgestookt tot 275c en vlees eerst op een halve steen maar dat gaf geen korst dus snel een rooster laag op de kolen en vlees hierop gelegd met een laagje truffel mayonaise. Dit ging perfect. 2 minuten om en om met een prachtig korstje.
Ondertussen op de gas bbq het bijgerecht klaar gemaakt.
Eindresultaat was super. Nog nooit zo’n lekker stuk vlees van mijn eigen bbq gehad.