- Berichten
- 10.080
Beste bbq collega's
Enige tijd geleden kwam op dit forum enkele keren een bavette rollade voorbij. Een leuk idee om een bavette eens op een andere manier te bereiden.
Dus een bavette gescoord en wat recepten doorgelezen. Het volgende heb ik gehanteerd:
Bavette gevlinderd en ingesmeerd met truffelsalsa, bestrooid met een beetje verse rijm, zout, peper en knoflookpoeder.
Vervolgens belegd met kleingesneden lente-ui, kastanje champies, spaans pepertje welke eerst in een pannetje is aangezet.
Het hele zaakje opgerold en een knoopcursus aan dochterlief gegeven. Ze pikte het meteen op
Toen ff een paar uurtjes terug in de koelkast, gewikkeld in de folie.
Toen was het tijd om de q aan te steken, spitje erop, temp rond 150 gehouden en een blokje hickory, alles tot een kern van ca 45 gr.
Na een uurtje of zo (tijd niet exact bijgehouden) en een paar biertjes omdat je nu eenmaal moet hydrateren met dit weer was tie klaar.
Wat was het weer lekker.
De pic's:
We hebben weer heerlijk gegeten
Dank voor het kijken
Rick
Enige tijd geleden kwam op dit forum enkele keren een bavette rollade voorbij. Een leuk idee om een bavette eens op een andere manier te bereiden.
Dus een bavette gescoord en wat recepten doorgelezen. Het volgende heb ik gehanteerd:
Bavette gevlinderd en ingesmeerd met truffelsalsa, bestrooid met een beetje verse rijm, zout, peper en knoflookpoeder.
Vervolgens belegd met kleingesneden lente-ui, kastanje champies, spaans pepertje welke eerst in een pannetje is aangezet.
Het hele zaakje opgerold en een knoopcursus aan dochterlief gegeven. Ze pikte het meteen op
Toen ff een paar uurtjes terug in de koelkast, gewikkeld in de folie.
Toen was het tijd om de q aan te steken, spitje erop, temp rond 150 gehouden en een blokje hickory, alles tot een kern van ca 45 gr.
Na een uurtje of zo (tijd niet exact bijgehouden) en een paar biertjes omdat je nu eenmaal moet hydrateren met dit weer was tie klaar.
Wat was het weer lekker.
De pic's:
We hebben weer heerlijk gegeten
Dank voor het kijken
Rick