- Berichten
- 210
Woensdag ook de Brisket whole packer van ruim 4,5 kg uit de vriezer gehaald, zaterdag avond getrimd overtollige vet er af gehaald en beetje in vorm gesneden, in de rub gezet folie er om heen en die kon weer de koelkast in.
Zondag om 7h de UDS opgestookt tot 115 gr, de brisket geïnjecteerd met bouillon, 8h kon die op het rooster.
De bark had zich mooi gevormd, om twee uurtjes sprayen met appelsap.
5 uurtjes en 40 min later kwamen we aan 70 en 66 gr en vond dat de bark er netjes uit zag
klaar om in te pakken met wat bouillon, ben niet zuinig geweest met de folie, wilde het vocht niet weer eens verliezen zo als met de laatste pp :-(
Na 3 uurtjes in de folie kwamen we aan 97 en 95 graden, test met de prikker voelde ook goed aan.
Bij het uitpakken al het vocht kunnen op vangen.
point van de flat gesneden en de burnt ends met gedeelte van het vocht en een lekker bbq sausje weer de uds op die ik nu opgestookt had op 150 gr,
De flat is ingepakt in de koelbox verdwenen en heeft daar anderhalf uur mogen rusten, heb mij dan moeten haasten om nog een foto te maken van de burnt ends of ze waren verdwenen.
flat in plakken gesneden, had misschien toch iets sappiger mogen zijn, had wellicht al wat te veel geproefd van de burnt ends
Leuk dagje gehad, was al weer een tijdje geleden maar we hebben de smaak weer te pakken.
Door een communicatie fout zitten we met meer als de helft over, nu komen die mensen morgen en moet ik de zaak weer opwarmen
dacht gemakshalve, paar uurtjes in de oven op 100 gr met een aluminiumfolie er over, helft van de plakken zit bouillon en de andere helft met de burnt ends in de zoete saus
Zondag om 7h de UDS opgestookt tot 115 gr, de brisket geïnjecteerd met bouillon, 8h kon die op het rooster.
De bark had zich mooi gevormd, om twee uurtjes sprayen met appelsap.
5 uurtjes en 40 min later kwamen we aan 70 en 66 gr en vond dat de bark er netjes uit zag
klaar om in te pakken met wat bouillon, ben niet zuinig geweest met de folie, wilde het vocht niet weer eens verliezen zo als met de laatste pp :-(
Na 3 uurtjes in de folie kwamen we aan 97 en 95 graden, test met de prikker voelde ook goed aan.
Bij het uitpakken al het vocht kunnen op vangen.
point van de flat gesneden en de burnt ends met gedeelte van het vocht en een lekker bbq sausje weer de uds op die ik nu opgestookt had op 150 gr,
De flat is ingepakt in de koelbox verdwenen en heeft daar anderhalf uur mogen rusten, heb mij dan moeten haasten om nog een foto te maken van de burnt ends of ze waren verdwenen.
flat in plakken gesneden, had misschien toch iets sappiger mogen zijn, had wellicht al wat te veel geproefd van de burnt ends

Leuk dagje gehad, was al weer een tijdje geleden maar we hebben de smaak weer te pakken.
Door een communicatie fout zitten we met meer als de helft over, nu komen die mensen morgen en moet ik de zaak weer opwarmen
dacht gemakshalve, paar uurtjes in de oven op 100 gr met een aluminiumfolie er over, helft van de plakken zit bouillon en de andere helft met de burnt ends in de zoete saus
