BasBQ
Beef en Steak

Toch een master touch premium...

MrRO

Tondelzoeker
Berichten
3
Ik heb lang getwijfeld tussen een echte kamado ( de ovale primo!), wellicht een grill bill (want heel mooi) maar het werd toch een master touch premium (in de aanbieding). Ik dacht laat ik eerst maar eens kijken wat ik daarmee kan (en ja toch ook vanwege de prijs).

En vergeleken met mijn oude webertje en de pizza oven: ik ben er super blij mee! Short Ribs, Ribs, hamburger/worstjes en een Pulled Pork (van Procureur) zijn er afgelopen 10 dagen vanaf gekomen. Ik weet nu dat in de pizzaoven roken nooit echt goed gelukt is, nu pas zit de rooksmaak er in en ook de rookringen zijn nu goed te zien!

De tweede sessie met de cocosbriketten (eccobrasa's) ook die zijn geweldig: in een snake en van 09:30 tot 17:00 netjes rond de 115 graden. Af en toe even een klein beetje spelen met het inlaatschuifje. En die ruimte :) alles past erop bij het gewone BBQ' en.

Superblij mee dus, ook een vilt randje geplakt omdat er toch veel lekte langs de deksel. Bij montage kreeg ik de luchtgaten niet goed afgesloten. Op het forum ontdekte ik dat dit te maken had met waarschijnlijk productiefoutje in de kuip. Dat had Weber ook meteen door (ik had al gevraagd wat ik fout had gedaan) binnen 3 dagen een nieuwe onderkuip aan huis geleverd!

Kortom superblij met alle tips ook van het forum over briketten, snakemethode en ervaringen met productiefouten in de weber. Nu moet ik alleen de pulled pork recepten nog eens lezen. Die van mij was toch niet helemaal goed te pullen, beetje te droog geworden...
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.150
Goede keuze gemaakt. Gefeliciteerd met de aanschaf.
Vergeet vooral geen foto's te maken van je kookkunsten
 

Laurens

Kooltjesharker
 
 
Berichten
201
Uitstekende keuze. Ik heb mijn WMT57 ook nog steeds staan naast de Masterbuilt, en maak er nog regelmatig dankbaar gebruik van. Bij een L&S sessie moet je het iets meer in de gaten houden en af en toe wat bijregelen, maar dat heeft zo ook wel weer zijn charme.
 

Peter64

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.496
Mooi. Ik heb ook weer lekkage.
Vraag. Welk vilt (afmetingen) heb je gebruikt en hoe geplakt.
Kom alleen vilt tegen dat breder is dan de platte rand aan het deksel.
 
Bovenaan Onderaan