BasBQ
Beef en Steak

Toch de Kamado Joe Classic 2

Free_ltd

Gemarineerd
 
 
Berichten
2.440
Ik zie nu dat ie valse lucht aanzuigt via de top vent. Ben nu aan het roken en daar ontsnapt wat rook. Wat is hier nog aan te doen?
Euhm, is het niet de bedoeling dat er rook ontsnapt met roken?

Een bbq sluit zelden hermetisch af, maar wel voldoende om te doven. Maar zodra je hem gebruikt moet boven en onder minstens een kiertje zijn.
 

BrordBQ

Stoker
 
 
Berichten
398
Euhm, is het niet de bedoeling dat er rook ontsnapt met roken?

Een bbq sluit zelden hermetisch af, maar wel voldoende om te doven. Maar zodra je hem gebruikt moet boven en onder minstens een kiertje zijn.

Dat klopt maar ik had de bovenkant even helemaal dicht gedaan om even te kijken of er rook ontsnapte.
 

JasperBoZ

Sprokkelaar
Berichten
49
Ik zie nu dat ie valse lucht aanzuigt via de top vent. Ben nu aan het roken en daar ontsnapt wat rook. Wat is hier nog aan te doen?
Wat WCborstel zegt na aantal keren low en slow komt er een vetlaagje op en sluit het nog beter af. Mocht je dit proces willen versnellen kan je ook zelf een paar keer een beetje olie erop smeren.
 

Huib

Kooltjesharker
Berichten
188
Gefeliciteerd met je nieuw kamado en veel plezier ermee.
 
Bovenaan Onderaan