- Berichten
- 262
Ik ben van plan aanstaande zondag een 2e poging tot pizza bakken te doen. Mijn vorige was volledig mislukt: de topping was heerlijk, maar de steen veel te warm waardoor de bodem pikzwart was. Toen hebben we maar de topping van de pizza afgegeten, dat was evengoed lekker 
Ik heb destijds met een kunststof spatel gepoogd de pizza los te krijgen, wat natuurlijk niet zo slim was... de steen was zo heet dat de spatel deels gesmolten is, wat vlekken in de steen heeft nagelaten. hier leg ik nu liever geen pizza meer op, en ik heb al een nieuwe gekocht. Geluk bij een ongeluk: ik kan nu de oude steen onder de nieuwe steen leggen (een stukje los van elkaar), zodat deze niet te hard opwarmt. Dan fungeert deze als een hitteschild. Zou het losliggen van een milimeter of 2 al voldoende zijn hiervoor? Dat komt me het beste uit
.
Ik heb wat zitten lezen op het internet, en wat ik een paar keer tegen ben gekomen is dat men een hoeveelheid briketten opwarmt in een starter, deze leegschud in de bbq, en vervolgens een paar niet aangestoken stukken houtskool hier bovenop legt. Wat is hier de reden van?
Ik weet dat de temperatuur flink hoog moet zijn, dus ik zou denken dat ik het beste alles met houtskool doe. Gezien ik een hitteschild heb die ervoor moet zorgen dat er geen directe hitte op de steen komt waarop de pizza komt te liggen, moet ik dan evengoed de kolen in een ring rondom de steen leggen, of kan ik ze dan net zo goed (of zelfs beter) direct eronder leggen?
Alle tips zijn welkom. ik hoop toch op een betere pizza dan de vorige keer

Ik heb destijds met een kunststof spatel gepoogd de pizza los te krijgen, wat natuurlijk niet zo slim was... de steen was zo heet dat de spatel deels gesmolten is, wat vlekken in de steen heeft nagelaten. hier leg ik nu liever geen pizza meer op, en ik heb al een nieuwe gekocht. Geluk bij een ongeluk: ik kan nu de oude steen onder de nieuwe steen leggen (een stukje los van elkaar), zodat deze niet te hard opwarmt. Dan fungeert deze als een hitteschild. Zou het losliggen van een milimeter of 2 al voldoende zijn hiervoor? Dat komt me het beste uit

Ik heb wat zitten lezen op het internet, en wat ik een paar keer tegen ben gekomen is dat men een hoeveelheid briketten opwarmt in een starter, deze leegschud in de bbq, en vervolgens een paar niet aangestoken stukken houtskool hier bovenop legt. Wat is hier de reden van?
Ik weet dat de temperatuur flink hoog moet zijn, dus ik zou denken dat ik het beste alles met houtskool doe. Gezien ik een hitteschild heb die ervoor moet zorgen dat er geen directe hitte op de steen komt waarop de pizza komt te liggen, moet ik dan evengoed de kolen in een ring rondom de steen leggen, of kan ik ze dan net zo goed (of zelfs beter) direct eronder leggen?
Alle tips zijn welkom. ik hoop toch op een betere pizza dan de vorige keer
