BasBQ
Beef en Steak

Thors hamer

 
 

derkzz

Stoker
Berichten
446
Hooooi
Nou vanwege mijn jubileum jaar.. toch war extra uitpakken dit jaar met leuke dingen.. deze keer de beefshank, of thors hammer..

Dit is hem dan, 3,25 kg schoon aan de haak

20220816_185212.jpg


Nou ja.. bij na schoon dan.. er komt nog aardig wat zilverskin mee.. dit kan er ook af, en dan opknopen zodat die later niet uit elkaar valt.

20220816_200416.jpg


Avondje van te voren in de rub.. kosmos cow cover.
20220817_080503.jpg

Deze keer er voor gekozen niet te injecteren ( bij pp doen we dit altijd)

Yes 8 uur.. tijd om de joe aan te steken, met een fijn bakkie er bij.

20220817_074806.jpg


Toen de joe temperatuur was, mocht de hamer er op, met wat eik en kersenhout
20220817_080630.jpg

Na een uurtje even kijken
20220817_091203.jpg


Dit gaat al goed.. nu elk uur even sprayen met appelazijn en water.
20220817_091215.jpg

4 uur later vond ik het wel mooi.. vleesje was rond de 74 graden.. tijd om in te pakken, samen met een lekkere bats kruidenboter
20220817_125925.jpg

En terug op de joe..
20220817_130119.jpg


Word vervolgd...
 
Nou.. weer 4 uur later waren we op de 95 graden.. even prikken.. boter zacht ..

20220817_165023.jpg

20220817_165025.jpg


Tijd om te pullen...
20220817_170052.jpg


Dit is vast lekker op een wrapje..
20220817_170627.jpg

20220817_170633.jpg

20220817_170638.jpg


Samen delen is toch veel leuker...
20220817_171829.jpg

20220817_171831.jpg

(Schenkel blijft kei hard, geen kans op afkorrelen dus veilig voor de dogo.)

Wat vonden we er van?
Ja leuk om te doen.. ziet er tof uit ook, en de smaak was ik ook zeer tevreden over.
4 uur roken, 3,5 uur verder garen en 1.5 uur rusten.. dus het is wel een dag vullend programma .

Dank voor het lezen.
 
Dat is voor de moment enorm populair, en staat ook nog op het lijstje. Ziet er goed uit.
 
De jubileum dag lekker gevuld en goed afgesloten
 
Ziet er lekker uit zo op een wrap.

Mooi gemaakt.
 
Ziet er top uit zo!
 
Ziet er lekker uit 👍
Toch opletten met gegaarde botten voor de hond.
Rauwe botten verteren indien ze er een stuk afbijten.
Gegaarde botten niet, de scherpe stukken kunnen darm en maag doorboren.
 
Mooi gedaan zo! Goed idee om op een wrap te doen ook. Enig idee hoeveel Pulled beef je nu overhield?
 
Ziet er lekker uit 👍
Toch opletten met gegaarde botten voor de hond.
Rauwe botten verteren indien ze er een stuk afbijten.
Gegaarde botten niet, de scherpe stukken kunnen darm en maag doorboren.
Bedankt voor je alertheid.. ik ben het ook zeker met je eens betreft alle andere botten.. b.v. de shortribs die gaan korrelen.. maar Schenkel is zo hard..dat gaat goed.
Maar even goes bedankt
 
Mooi gedaan zo! Goed idee om op een wrap te doen ook. Enig idee hoeveel Pulled beef je nu overhield?
Uhm.. ik had 3 dik gevuld wraps.. en daarna nog 600 gram over. Die liggen nu in de vriezer.. geen efficiënt vleesje eigenlijk als je het zo benoemt 😂
 
Terug
Bovenaan Onderaan