Beef en Steak

The Bastard of Kamado Joe?

Dus...die sluiting op de 2 en 3 is eigenlijk nodig om de domeinnaam goed te dicht te houden omdat het fiberglass "dikker" is?
 
Dus...die sluiting op de 2 en 3 is eigenlijk nodig om de domeinnaam goed te dicht te houden omdat het fiberglass "dikker" is?
Klopt. Er zit ook lucht tussen die fiberglas gasket en met de sluiting trek je em mooi dicht.
Persoonlijk vind ik de meerwaarde van de kj2 enkel het scharnier. Lekker licht. Maar of dat je het prijsverschil waard is, moet je zelf bepalen.
De gasket en de topvent zijn het in mijn ogen iig niet waard.
 
Dan snap ik dat de verkoopster fiberglass ook niet fijn vind op dit model, logisch achteraf :D

Of die verkoopster er iets van weet, geen idee. Zelf ben ik tevreden van de fiberglass. Enkel had ik de vorige keer met lijm geplaatst en ietsje te kort gelaten, waardoor hij telkens los trok. Vandaag een nieuwe geplaatst zonder lijm (behalve bij de overlap) en gaat nu een weekje rusten met een gewicht aan de klep. Aldoende leert men. Die fiber glass gaskets gaan normaal gezien een pak langer mee.
 
Of die verkoopster er iets van weet, geen idee. Zelf ben ik tevreden van de fiberglass. Enkel had ik de vorige keer met lijm geplaatst en ietsje te kort gelaten, waardoor hij telkens los trok. Vandaag een nieuwe geplaatst zonder lijm (behalve bij de overlap) en gaat nu een weekje rusten met een gewicht aan de klep. Aldoende leert men. Die fiber glass gaskets gaan normaal gezien een pak langer mee.
Wat ik ervan kon beoordelen tijdens het gesprek en ook alles wat ze op socials klaarmaakt op verschillende kamado's weet ze wel waar ze over praat :) Als het doorgaat probeer ik het eerst gewoon met vilt en misschien later eens met fiberglass, je kan het denk ik zelf toch pas goed weten als je beiden geprobeerd hebt :)
 
Glasvezel gaat een stuk langer mee dan vilt. En KJ heeft dat slot aan de voorkant maar veel andere kamado’s niet en die gaan ook gewoon dicht. Kwestie van de deksel opnieuw afstellen.
Frits heeft het zelfs op zijn BGE gemaakt 😁
 
Glasvezel gaat een stuk langer mee dan vilt. En KJ heeft dat slot aan de voorkant maar veel andere kamado’s niet en die gaan ook gewoon dicht. Kwestie van de deksel opnieuw afstellen.
Frits heeft het zelfs op zijn BGE gemaakt 😁
Ik heb het deksel van mijn KJ BJ 3 ook zwaarder ingesteld zodat dekstel ook beter dicht blijft liggen met de rotisserie spies erop. De rotisserie is niet van KJ maar een ander merk. Ik weet niet of KJ's eigen rotisserie wel een slotje heeft zoals hun DoJoe pizza ding heeft.
Maar hierdoor blijft deksel wel iets minder goed volledig openstaan, zakt een kleine 10cm en blijft dan wel staan.
 
deze actie zag ik vorig jaar maar alles word duurder dus b

actie vorig jaar

Screenshot_20230719_174340_Chrome.jpg
 
Zit in beetje hetzelfde schuitje en ben uiteindelijk op Kamado Joe Classic 1 uitgekomen. Heb me er veel in verdiept hier op forum en op YouTube maar nog nooit met een kamado gewerkt dus heb het toch rationeel proberen te bekijken.

De ene persoon zegt dat de Bastard en ook Grill Guru van dezelfde fabrikant ook A merken zijn en de keramiek net zo goed is. Zelfde met Monolith. De ander zegt dat deze merken onder doen voor BGE en KJ. Voor mij is de keramiek het belangrijkste. Is deze goed van kwaliteit en kun je makkelijk de temperatuur beheersen. Aangezien ik verschillende verhalen hoor over de merken maar eigenlijk vrijwel iedereen het met elkaar eens is dat KJ en BGE goede of betere kwaliteit hebben lijken me dat de veilige keuzes.

BGE ligt boven budget en komt met te weinig accesoires dus die valt af. Dacht dat KJ ook duurder zou zijn dus was verder aan het kijken maar kwam in de BBQ speciaalzaak erachter dat de KJ1 vriendelijk geprijsd is. De keramiek is zover ik kan beoordelen hetzelfde als bij de 2 en 3. Je betaalt dan met name extra voor Quality of Life verbeteringen, accesoires die je wel of niet wilt aanschaffen en een betere behuizing met wielen bij de 2 en 3.

Helaas komt de 1 niet met een beschermhoes en niet met een kolenmand. Accesoires die ik wel graag wil hebben. Maar inclusief die accesoires vindt ik de meerprijs van de 2 niet de moeite waard. Dus die koop ik los erbij.

Vind het lastig om uiteindelijk te weten wat de beste keuze was. Iemand die een Grill Guru heeft gekocht en daarmee tevreden is weet niet of hij meer.plezier heeft van KJ of BGE.

Andersom weet iemand niet die alleen met een BGe of KJ heeft gewerkt of de meerprijs de moeite achteraf was.
 
Zit in beetje hetzelfde schuitje en ben uiteindelijk op Kamado Joe Classic 1 uitgekomen. Heb me er veel in verdiept hier op forum en op YouTube maar nog nooit met een kamado gewerkt dus heb het toch rationeel proberen te bekijken.

De ene persoon zegt dat de Bastard en ook Grill Guru van dezelfde fabrikant ook A merken zijn en de keramiek net zo goed is. Zelfde met Monolith. De ander zegt dat deze merken onder doen voor BGE en KJ. Voor mij is de keramiek het belangrijkste. Is deze goed van kwaliteit en kun je makkelijk de temperatuur beheersen. Aangezien ik verschillende verhalen hoor over de merken maar eigenlijk vrijwel iedereen het met elkaar eens is dat KJ en BGE goede of betere kwaliteit hebben lijken me dat de veilige keuzes.

BGE ligt boven budget en komt met te weinig accesoires dus die valt af. Dacht dat KJ ook duurder zou zijn dus was verder aan het kijken maar kwam in de BBQ speciaalzaak erachter dat de KJ1 vriendelijk geprijsd is. De keramiek is zover ik kan beoordelen hetzelfde als bij de 2 en 3. Je betaalt dan met name extra voor Quality of Life verbeteringen, accesoires die je wel of niet wilt aanschaffen en een betere behuizing met wielen bij de 2 en 3.

Helaas komt de 1 niet met een beschermhoes en niet met een kolenmand. Accesoires die ik wel graag wil hebben. Maar inclusief die accesoires vindt ik de meerprijs van de 2 niet de moeite waard. Dus die koop ik los erbij.

Vind het lastig om uiteindelijk te weten wat de beste keuze was. Iemand die een Grill Guru heeft gekocht en daarmee tevreden is weet niet of hij meer.plezier heeft van KJ of BGE.

Andersom weet iemand niet die alleen met een BGe of KJ heeft gewerkt of de meerprijs de moeite achteraf was.
Als mijn eerste kamado niet telkens kapot ging gebruikte ik die nog steeds, heb in 5 maande 4 kamados in mekaar gezet, en weer retour laten halen en was er toen wel klaar mee. Toen extra geld erbij gelegd en een BGE gekocht vanwege het uitstekende keramiek. De kamado keuze discussie heeft overal voor en tegenstanders.
Ik denk dat als ik een KJ1 zou kopen deze in zou bouwen in een klein frame/meubel vind het onderstel meh.. maar dat is ook een persoonlijk iets 😄
 
Vind het lastig om uiteindelijk te weten wat de beste keuze was. Iemand die een Grill Guru heeft gekocht en daarmee tevreden is weet niet of hij meer.plezier heeft van KJ of BGE.

Andersom weet iemand niet die alleen met een BGe of KJ heeft gewerkt of de meerprijs de moeite achteraf was.
Helemaal eens , maakt ook niet wat je hebt zolang je er blij mee bent . En het smaakt ook niks minder 😄.
Zie op de camping ook mensen met een camper van een ton en mensen met een tent van een paar honderd euro en ze hebben allebei even veel plezier .
 
Het gaat de Kamado Joe Classic I worden, vandaag de offerte ondertekend dus binnenkort leveringsafspraak maken :D Daarbij ga ik ook een workshop doen bij het bedrijf waar ik hem koop, die moet ook nog ingepland worden. Erg benieuwd en enthousiast dat ik nu de knoop doorgehakt heb :)

Binnenkort staat deze unit bij mij in de tuin!
Kamado-Joe-Classic-Joe.jpg



Iedereen die gereageerd heeft: bedankt voor alle tips en adviezen :D
 
Ik heb zelf een kolenmand gekocht voor de KJ classic 1 en het gietijzeren rooster onderin verwijderd voor de airflow. Wellicht een handige tip voor jouw Visca.
 
Ik heb zelf een kolenmand gekocht voor de KJ classic 1 en het gietijzeren rooster onderin verwijderd voor de airflow. Wellicht een handige tip voor jouw Visca.
Thanks! Ga het eerst even aankijken zonder. Waar heb je de kolenmand gekocht (mocht ik er toch één willen aanschaffen na verloop van tijd ;) )
 
Thanks! Ga het eerst even aankijken zonder. Waar heb je de kolenmand gekocht (mocht ik er toch één willen aanschaffen na verloop van tijd ;) )
ik had gekozen voor een kolenmand van KJ de DIVIDE & CONQUER haakt er op in zodat je in principe het geheel er in een keer uit haalt. Ik denk dat het bedrijf waar je de offerte hebt gevraagd het ook wel kan leveren. Wellicht erbij vragen ipv korting?
 
Ik heb zelf ook de originele van KJ, het nadeel is wel dat je de platesetters redelijk precies op die haken moet leggen.
 
Ik wacht er sowieso nog mee, voor ik die aanschaf doe, dus als ik het mis kijk ik tegen die tijd wel even welke het moet worden :)
 
Ik wacht er sowieso nog mee, voor ik die aanschaf doe, dus als ik het mis kijk ik tegen die tijd wel even welke het moet worden :)
Ik zou gaan voor de Kickash basket voor de KJ.
Past perfect en het is gewoon handig dat je dat mandje er los uit kunt halen. Mij lijkt het juist niet handig dat deze aan je divide & conquer vast zit.

Ps. Gefeliciteerd met je aankoop 😁
 
Ik zou gaan voor de Kickash basket voor de KJ.
Past perfect en het is gewoon handig dat je dat mandje er los uit kunt halen. Mij lijkt het juist niet handig dat deze aan je divide & conquer vast zit.

Ps. Gefeliciteerd met je aankoop 😁
D&C zit niet echt vast, klein slagje draaien en je tilt het er zo uit zonder mandje.
Ik zie er zelf ook het nut niet van in om d&c plus mand er in 1 keer uit te tillen. Nooit gedaan in de paar jaar dat ik ‘m heb.
Mand til ik er los uit, even schudden om as en kleine zooi eruit te laten vallen in de kamado.
Ik gebruik de ogen van de mand alleen om de plate setters erop te leggen. En dat is iets wat denk ik niet kan met de kick ash basket?
 
Als je de scheiding gebruikt in de kolenmand, doe je dat alleen voor direct grillen of heeft dat ook nut bij Low and Slow?
 
Terug
Bovenaan Onderaan