- Berichten
- 4.941
Beste BBQ genoten. Het werd weer eens tijd om aan de fotowedstrijd mee te doen.
Ik heb het me er wel iets gemakkelijk vanaf gebracht deze ronde. Tijdens boodschappen doen liep ik in de super tegen een oosters pakketje aan. Dit bevatte zowat alle ingrediënten die ik zocht. Dus waarom moeilijk doen... Verder ging ik er toch een BBQ draai aan geven. Het werd een Thai red curry met gerookte kippendijen waar het botje nog in zit. En dan rijst met kurkuma voor de kleur. Daar gaan we.
Spullen verzamelen
Daarna de kippendijen met bot voorzien van zout, peper en wat paprikapoeder.
Die konden op het voorverwarmde ei. Lekker in de rook wat kleur en smaak opdoen. Als hout had ik heerlijk Zweedse kersenhout. Welke ik nog had van een BBQ deal met Sander
Die moesten nog wel even liggen. Kon ik ondertussen een biertje pakken en aan de mise en place beginnen.
Lekker alle groentes klein maken en klaar zetten om straks in de DO samen te komen.
Na 1,5u was de kip mooi gaar en had lekker wat van die zalige rook op kunnen nemen.
Ik kon mezelf natuurlijk niet bedwingen en van dat bier krijg je uiteraard trek. Dus een kipje verdween als sneeuw voor de zon.
Gelijk even de rijst op zetten. Om de rijst wat kleur me te geven had ik bedacht om wat kurkuma me te koken. Geeft mooi wat kleur en smaak. Echt een aanrader qua smaak. De kleur viel me wat tegen. Misschien was mn kurkuma niet heer vers meer. Uitje snipperen en kurkuma klein maken en even aanzetten voordat de rijst gekookt kon worden.
Nu dat achter de rug was konden we naar buiten. De DO was ondertussen mooi heet. Dus konden we gaan braaien.
Deze pot heeft nog een kleine drie kwartier kunnen pruttellen en inkoken voordat hij op tafel mocht. Heerlijk bordje opgemaakt en natuurlijk een passend bier uitgeschonken. Plaatje was compleet.
Dat was weer smullen. Ook al kwam het uit een pakje
De rijst met kurkuma was echt een verrassing. Dat kleurt, geurt en smaakt ook nog eens goed. De rooksmaak aan de kip was heerlijk subtiel. En dan het biertje er bij maakt het af.
Bedankt voor het kijken/lezen
Bram
Ik heb het me er wel iets gemakkelijk vanaf gebracht deze ronde. Tijdens boodschappen doen liep ik in de super tegen een oosters pakketje aan. Dit bevatte zowat alle ingrediënten die ik zocht. Dus waarom moeilijk doen... Verder ging ik er toch een BBQ draai aan geven. Het werd een Thai red curry met gerookte kippendijen waar het botje nog in zit. En dan rijst met kurkuma voor de kleur. Daar gaan we.
Spullen verzamelen

Daarna de kippendijen met bot voorzien van zout, peper en wat paprikapoeder.


Die konden op het voorverwarmde ei. Lekker in de rook wat kleur en smaak opdoen. Als hout had ik heerlijk Zweedse kersenhout. Welke ik nog had van een BBQ deal met Sander



Die moesten nog wel even liggen. Kon ik ondertussen een biertje pakken en aan de mise en place beginnen.
Lekker alle groentes klein maken en klaar zetten om straks in de DO samen te komen.


Na 1,5u was de kip mooi gaar en had lekker wat van die zalige rook op kunnen nemen.
Ik kon mezelf natuurlijk niet bedwingen en van dat bier krijg je uiteraard trek. Dus een kipje verdween als sneeuw voor de zon.

Gelijk even de rijst op zetten. Om de rijst wat kleur me te geven had ik bedacht om wat kurkuma me te koken. Geeft mooi wat kleur en smaak. Echt een aanrader qua smaak. De kleur viel me wat tegen. Misschien was mn kurkuma niet heer vers meer. Uitje snipperen en kurkuma klein maken en even aanzetten voordat de rijst gekookt kon worden.


Nu dat achter de rug was konden we naar buiten. De DO was ondertussen mooi heet. Dus konden we gaan braaien.






Deze pot heeft nog een kleine drie kwartier kunnen pruttellen en inkoken voordat hij op tafel mocht. Heerlijk bordje opgemaakt en natuurlijk een passend bier uitgeschonken. Plaatje was compleet.


Dat was weer smullen. Ook al kwam het uit een pakje

De rijst met kurkuma was echt een verrassing. Dat kleurt, geurt en smaakt ook nog eens goed. De rooksmaak aan de kip was heerlijk subtiel. En dan het biertje er bij maakt het af.
Bedankt voor het kijken/lezen
Bram
Laatst bewerkt: