- Berichten
- 47
Laatst kwam ik dit stukje vlees tegen toen ik naar een Picanha recept zocht. Gelijk maar besteld, want de prijs is heel vriendelijk vergeleken met andere delen, dus ik was benieuwd naar de smaak en malsheid.
Ik kocht een 800 grams exemplaar, grain-fed, Uruguay Angus.
Ik hou van een simpele rub op beef, zeker bij een medium rare bereiding. Deze rub bestaat uit ongeveer 60% zwarte peper en 40% zeezout.
Ik ging voor een reverse-sear zonder rookhout, op 150 graden. Kerntemperatuur naar 44 graden, dan schuiven vol open en opstoken naar 325 graden. Afgrillen op de soap stone, tot een kerntemperatuur van 55 graden. Kwartiertje rust en smullen maar
Conclusie: tri tip is echt een fantastisch stuk vlees: Wat een smaak, en heerlijk zacht op de koop toe. Ik hoop dat deze voorlopig nog "onder de radar" blijven zodat de prijzen zo vriendelijk blijven als ze nu zijn.
Ik kocht een 800 grams exemplaar, grain-fed, Uruguay Angus.
Ik hou van een simpele rub op beef, zeker bij een medium rare bereiding. Deze rub bestaat uit ongeveer 60% zwarte peper en 40% zeezout.
Ik ging voor een reverse-sear zonder rookhout, op 150 graden. Kerntemperatuur naar 44 graden, dan schuiven vol open en opstoken naar 325 graden. Afgrillen op de soap stone, tot een kerntemperatuur van 55 graden. Kwartiertje rust en smullen maar

Conclusie: tri tip is echt een fantastisch stuk vlees: Wat een smaak, en heerlijk zacht op de koop toe. Ik hoop dat deze voorlopig nog "onder de radar" blijven zodat de prijzen zo vriendelijk blijven als ze nu zijn.