BasBQ
Beef en Steak

Texas style Tri-Tip / Maminha

Doomedahab

Sprokkelaar
 
Berichten
47
Laatst kwam ik dit stukje vlees tegen toen ik naar een Picanha recept zocht. Gelijk maar besteld, want de prijs is heel vriendelijk vergeleken met andere delen, dus ik was benieuwd naar de smaak en malsheid.

Ik kocht een 800 grams exemplaar, grain-fed, Uruguay Angus.

Ik hou van een simpele rub op beef, zeker bij een medium rare bereiding. Deze rub bestaat uit ongeveer 60% zwarte peper en 40% zeezout.

Ik ging voor een reverse-sear zonder rookhout, op 150 graden. Kerntemperatuur naar 44 graden, dan schuiven vol open en opstoken naar 325 graden. Afgrillen op de soap stone, tot een kerntemperatuur van 55 graden. Kwartiertje rust en smullen maar :)

Conclusie: tri tip is echt een fantastisch stuk vlees: Wat een smaak, en heerlijk zacht op de koop toe. Ik hoop dat deze voorlopig nog "onder de radar" blijven zodat de prijzen zo vriendelijk blijven als ze nu zijn.

IMG20220731182013.jpg



IMG20220731184924.jpg
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.015
Mooi stuk vlees, altijd goed opletten bij de draad van het vlees, die verloopt hierbij.
 

Zzzjon

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.312
Dat ziet er heerlijk uit!
 

derkzz

Kooltjesharker
 
 
Berichten
128
alles word helaas duurder.. snel maar even inslaan want dit is heerlijke stukje vlees
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.932
Mooi bereid
Ik zal het niet verder vertellen om de prijs laag te houden 😁
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.832
Je cuisson ziet er nog goed uit. Mooie korst. Dat moet smullen geweest zijn.
 
Bovenaan Onderaan