Hoi! Mijn echte naam is Pieter. Een taddek betekent knoeierd, smeerpoets. Zo noemde mijn vader me vroeger en ik mijn zoon nu, dus echt een familiekwaaltje, haha! Ik maakte altijd al graag vlees klaar met vuur, maar de laatste twee jaar begint het meer op echt barbecuen te lijken. Het begon met een workshop die ik van mijn vrouw cadeau kreeg. Het was bij Westrienen in Est waar ik veel geleerd heb van pitmaster Marco van Arken. Thuis ben ik daarna meteen aan de gang gegaan met échte stukken vlees zoals de grotere steaks en picanha wat een van mijn favoriete gerechten is geworden. Voor inspiratie kijk ik op YouTube naar Dennis van Koutrik en Rinus Poot met zijn bbq brommer. Ik vind het leuk om het vlees bij lokale vleesboerderijen te kopen, zo leer ik hoe verschillende rassen smaken en weet ik zeker dat het dier een goed leven heeft gehad.
Qua hardware is een weber ketel van 57cm voor mij nu nog uitermate geschikt. Misschien dat ik over een tijdje een kamado bij wil, maar alles lukt nog prima op mijn keteltje. Ik heb er van de vakantie een mooie tafel voor gebouwd van een oude eettafel en een oude kast.
Ik hoop hier nog meer kennis te kunnen vergaren en misschien ook leuke ideeën op te doen voor recepten.
Groet, Pieter
Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
Qua hardware is een weber ketel van 57cm voor mij nu nog uitermate geschikt. Misschien dat ik over een tijdje een kamado bij wil, maar alles lukt nog prima op mijn keteltje. Ik heb er van de vakantie een mooie tafel voor gebouwd van een oude eettafel en een oude kast.
Ik hoop hier nog meer kennis te kunnen vergaren en misschien ook leuke ideeën op te doen voor recepten.
Groet, Pieter

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk