Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Steven & Me - Juni 2013: Gegrilde varkenshaas met bacon, pruimen en farofa
In het kader van "ruim je vriezer op" stond gister deze Steven&Me op het menu!
Was al begonnen toen ik me bedacht dat er nog een foto moest komen vd spulletjes..
Ook wij zijn voor de abrikoos variant gegaan aangezien we deze in huis hadden.
En wij hebben zowel bacon als de pancetta gebruikt..
Kwam er achter dat ik te weinig slagerstouw had,en dat het knopen hiervan nog enige oefening vereist..
Op de gasser..
Hadden er salade,turksbrood en tzatziki bij..
Wat vonden wij ervan? Verrassend lekker (voor een varkenshaas) combi van bacon en pancetta ging ook prima!
Dochter van 4 heeft er ook lekker van gegeten!
Ziet er goed uit Roland, alleen dat touw weet je zeker dat daar geen 'plastic / nylon' component in zat. Ik heb met soortgelijk touw eens in mijn handen gestaan, alleen het leek mij toe dat het er een bestanddeel in zat was kon smelten....
Steven & me nr. 15 Gegrilde varkenshaas met bacon, pruimen
Gister is steven even langs geweest. Na een misverstand over wie er zou koken, moest ik gisteravond op de valreep het eten verzorgen.
Als ik het eten verzorg gaat natuurlijk de bbq aan. Het moest iets makkelijks zijn. M'n oog was op deze S&M gevallen. Ook ik heb de farofa weggelaten. Ik heb er simpel gebakken aardappeltjes en snijbonen bij gegeten. Wat vonden we er van? Erg lekker dat zoete van de pruimen en het zoute van de bacon met het varkensvlees. Ik denk dat ik hem nog wel een keer maak. De foto's:
lekker een steven, en eindelijk in de dubbele cijfers.
deze keer voor de gegrilde varkenshaas met vulling gekozen.
Vrou lief is nogal fan van varkenshaas vandaar.
Helaas kwam ik er wel achter dat je altijd eerst moet kijken of je camera nog wel op de juiste stand staat. maar er zit een autistje in me dus plaatsen zal ik ze die foto's. maar bij voorbaat excuus voor slechte foto's.
de ingredienten, ipv pruimen had ik abrikozen omdat ik die vers in huis had:
Het in elkaar draaien:
De wind stond naar de huizen, en om de buren wat te ontzien dan op het vlonder, helaas gaat brandstof dan ook wat harder. maar ja liever goed buur dan...
Nog wat aardappeltjes en champions erbij.
Het eindresultaat.
Ik vond het erg lekker. helaas was de varkenshaas niet meer medium, maar de vulling maakte dat ruimschoots goed. deze gaan we zeker nog is maken. :>
Vandaag dit recept gedaan van Steven Raichlen. Heb hiervoor ook perzik gebruikt ipv pruim. Achteraf waarschijnlijk een goede keus geweest. Al met al een lekker gerecht en deze gaat de 'kookklapper' in.
mijn vriendin hat lekker een varkenshaas gehaald en kippendij voor sate, maar daar was d ekip al genoeg voor (die komt morgen)
dus vandaag maar het boek planet bbq gehaald.
bijna de foto's vergeten te maken...
samen op de Q
gaat lekker
met wat krieltjes in schil
nou dit gaan we dus zeker vaker maken, de kick van de mosterd en het spek met het zoete van de perzik. geweldig
erg lekker en ga vaker die Steven & me doen!
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.