Ik heb deze maand voor het eerst mee gedaan... Het gerecht leek me redelijk goed te maken, en shoarma klinkt altijd goed natuurlijk
Vorige week zaterdag was het dan zover, bij de weekboodschappen gelijk mijn ingredienten er maar bij gehaald. Ik wilde eerst voor kalkoenfilet gaan, maar toen ik in de Appie stond zag ik daar ook kalkoenschnitzel liggen, mooie plakken van zo'n cm dik, dus ben ik daar maar voor gegaan. Niet gehinderd door enige vleeskennis vondt ik het er hetzelfde uitzien als filet, maar dan dunner, dus ach... lekker makkelijk!
Eerst maar even een foto maken van de benodigdheden:
En daarna werd het tijd om de kruiden af te meten:
Lapjes in de schaal klaar gelegd:
En toen ben ik ze gaan kruiden (hier al gebeurd, uitje dus er al tussen gelegd):
Later die middag ben ik de relish voor gaan bereiden, van de losse onderdelen:
Via gedeeltelijk gesneden:
Naar het eindprodukt:
Toen de BBQ weer vrij was, mochten ze er eindelijk op:
En al snel werd het tijd om het aan te snijden:
Op naar de finale, de beloning!
En dan natuurlijk de
hamkalkoenvraag: wat vonden we ervan?
Het broodje was heerlijk!! Het vlees alleen misschien iets te droog, dus de relish maakt het echt af! Mijn vrouw houdt totaal niet van pepers... ik had dus bewust maar 1 peper in de relish gedaan, maar zelfs dat vondt ze al te overheersend. Ik ga het zeker vaker klaarmaken, maar dan (voor mijn vrouw) zonder pepers denk ik