Ik zit met een grote grijns op mijn gezicht deze reactie te typen. Man, oh man wat hebben we ongelofelijk lekker gegeten. Heerlijk krokant varkensvlees is en blijft toch wel heel erg lekker.
Afgelopen week een Iberico nek bij de Makro gekocht, bijna 1300 gr voor nog 20 euro. Niet goedkoop maar wat ons betreft iedere euro waard. Vlees voorzien van knoflook en rozemarijn (had helaas geen verse oregano meer in de tuin), ingewreven met de kruidenmelange en olijfolie. Aan het spit geregen en na 30 minuten ingesmeerd met zoete paprika/kurkuma olie.
Na 2 uur had het vlees een kerntemperatuur van 74 graden, buitenkant was heerlijk krokant, binnenzijde lekker mals. Dit is echt het ultieme stuk varkensvlees. Nog even saus gemaakt van ketchup, bbq saus, peper en ginger ale. Dit gaan we veel en veel vaker maken
Dikke 5 sterren van ons
De ingredi?nten
Inkepingen in vlees gemaakt en gevuld met stukje knoflook en verse rozemarijn
Draaien maar met die nek
Ongelofelijk hoeveel vet er uit de nek is gekomen
Nog even rusten
Krokant van buiten, super mals van binnen
Lekker met parel couscous, doperwten en tomaat
De saus past prima bij het vlees