Beef en Steak

Steven & Me - April 2013 - Zalm met Belgisch kriekenbier

Vandaag mijn 3e steven gemaakt!

Moet zeggen dat het erg goed heeft gesmaakt!  Lekker gegeten met wat salade en frites!

1687d825a17c0f07740819772d4e34ff.jpg


4837d4ec817f371ca7eb4d3ccceba2e7.jpg


2a6fb75f683368b9ab4b5096942fdf8c.jpg


Dit is een blijvertje!!^-^
 
Bij deze mijn zalm met rosebier.

Alles verzameld.


Helaas geen foto van de marinade.......  :(

Op de Q.


En op het bord!


Deze was heerlijk!!
Het bier was niet terug te proeven, dus de volgende keer ga ik bessensap gebruiken, om te kijken of er dan meer fruitsmaak uitkomt.

Die volgende keer komt redelijk snel, deze was door iedereen als een top visje bestempeld!!
 
Vandaag de zalm met kersenbier gemaakt.

De ingredi?nten.

De zalm op de plank nadat deze heerlijk is gemarineerd

En het geheel op de Q nog een keer ingesmeerd.

En op het bord met de garnering.  Gelijk mijn portie groenten weer binnen voor de komende tijd.


En wat vonden we ervan?
Heel erg lekker. Al proef ik weinig kersenbier.

 
Mijn eerste S&M op mijn nieuwe kamado, dus ook nog eens de maiden run! Ik was van plan om de zalm op cederhout te bereiden, maar het plankje bleek veels te klein :)

Het resultaat was heerlijk, maar voornamelijk sojasaus, de rest van de ingredi?nten waren nauwelijks teug te proeven. De volgende keer met minder sojasaus dus!

Door het last minute niet kunnen gebruiken van het cederhout heb ik helaas geen actiefoto's, maar wel de voorbereiding en resultaat!

De ingredi?nten:
1cd883ad466f36cdf87650cde2617620_zpsb9c59ec5.jpg


De marinade in wording:
4ab6f217afbf3cc3f54f2b45fec189b8_zps2f1f83c2.jpg


a8eb771eaabe2a11a9f7b6bf348fee41_zps360c7d96.jpg


De zalm in de marinade:
1412e2fa4d2c2250a6bc3bab5b4d27d5_zps0c819448.jpg


Het resultaat:
1793467077c7f98e9ea169418c953878_zps9ea3a4ff.jpg


 
Ziet er goed uit!!

Maarte geen foto's van de actie tijdens een maiden-run,.... oi, oi, oi,.. dat zijn wel minpunten hoor. ;) ;)
 
I niet erg, mag zelf nog graag kijken naar mijn eerste runs.... enne stress, komt vast goed!! Hele Q-gebeuren doe ik om te ontspannen. :)
 
gisteren deze maar eens gemaakt!

de groepsfoto


ingredi?nten in het pannetje


zalm in het bakje in de marinade


in het bakje op de smoker met een handje hickory snippers


ik wou de wsm weer eens goed schoon branden van binnen dus zonder waterpan de kolenmand vol met hete kolen


klaar :D



met tagliatelle en broccoli



heerlijk gesmuld weer  :D
wel had de soja de overhand t.o.v. het kriekenbier maar dat hadden de meesten hier al geconstateerd


 
Afgelopen vrijdag deze Steve gemaakt. Saus aan het einde iets te lang laten koken waardoor deze na afkoelen iet wat te dik was. Smaak vonden we erg goed. Deze variant gaan we nog een keer maken


Mijn ingredi?nten

Marinade maken

Vis in de vacuvin bak,scheelt behoorlijk wat tijd (nu 1 uur in de bak)

Vis droog gedept en op houten plank (niet volgens recept, maar wel lekker)

Saus verder inkoken, helaas iets te stroperig geworden, maar wel goed van smaak

Saus om de 2 minuten op de zalm

Heerlijk bordje met wat gewokte groente en zwart sesamzaad



Zalm was precies goed

We hebben wederom heerlijk gegeten met Steve
 
Ben niet echt een vis eter maar ,Man wat ziet dat er lekker uit, heerlijke plaatjes!
 
Ziet er goed uit !
 
JaapAap zei:
Kan deze ook langer gemarineerd worden? Of wordt het dan te heftig?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
De marinade is door de sojasaus en suikers vrij hoog op smaak, ik denk dat je bij veel langer marineren geen zalm meer proeft.
 
Terug
Bovenaan Onderaan