BasBQ
Beef en Steak

Spruiten Gratin

SandyMan

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.689
Zal ik er dan nog maar een veer bijsteken, als daar nog plaats voor is?


En een vraagje: wat is de functie van het voorroosteren van de panko?
Ik heb eigenlijk gedaan wat hij zegt.. ik denk dat het voornamelijk is omdat je wat bovenwarmte mist op de Q in vergelijking met een oven. Daarnaast hoeft de gratin niet zo heeel lang erop dus krijgt het ook minder kans bruin te worden.

Verstuurd vanaf mijn GM1913 met Tapatalk
 

Salademan

Kooltjesharker
 
 
Berichten
205
Vandaag dit hot-topic ook in praktijk gebracht. Wat een topper. Wel machtig maar och, een verrijking voor onze dagelijkse kost. Heeft iets langer op de Q gestaan ivm lage temperatuur voor de rib-eye en heb een klein beetje vals gespeeld door het vervolgens af te maken in de oven op 200 graden maar kniesoor die daarop let...vlees gaat voor

Wij houden per definitie van spruiten dus de volgende keer wel iets meer van het groene goud erin om de spruitsmaak wat sterker te krijgen maar oei oei wat was het lekker! Zie ook allerlei mogelijkheden tot overschotels.

fa0f50870f58dea9c414f9e559f6fcec.jpg


ac8388217cf503b55ee554962c4bdb2d.jpg


a94e33b9f42848093083236f136f373a.jpg


Bedankt voor het delen van dit heerlijk recept!
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.763
En een vraagje: wat is de functie van het voorroosteren van de panko?
Smaak verrijking/verbeteren en voor een mooiere egale bruine kleur van je gratin.
Mijn ervaring met Panko is dat het uit de verpakking muf smaakt naar oud brood, dat is het natuurlijk ook.
Panko moet echt goed verhit worden om zijn heerlijke smaak prijs te geven, vandaar dat het ook voornamelijk/veel wordt gebruikt voor frituren.
Het voor-roosteren heeft dus echt een toegevoegde smaak meerwaarde, en het oog wil ook wat, de kleur wordt mooier goudbruin.
 

SponZ

Stoker
 
Berichten
492
Smaak verrijking/verbeteren en voor een mooiere egale bruine kleur van je gratin.
Mijn ervaring met Panko is dat het uit de verpakking muf smaakt naar oud brood, dat is het natuurlijk ook.
Panko moet echt goed verhit worden om zijn heerlijke smaak prijs te geven, vandaar dat het ook voornamelijk/veel wordt gebruikt voor frituren.
Het voor-roosteren heeft dus echt een toegevoegde smaak meerwaarde, en het oog wil ook wat, de kleur wordt mooier goudbruin.
Een beetje vergelijkbaar met het bakken van pijnboompitten en sesamzaadjes dus? Oké, dat is duidelijk. Ik gebruik bijna nooit Panko , vandaar . Bedankt voor de informatie!
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.763
Een beetje vergelijkbaar met het bakken van pijnboompitten en sesamzaadjes dus? Oké, dat is duidelijk. Ik gebruik bijna nooit Panko , vandaar . Bedankt voor de informatie!
Precies, Panko gebruiken wij heel vaak, oa ander voor kroketten te maken.
Afgelopen week heerlijke dunne kalfsschnitzels van de bovenbil (Hanos) omgetoverd tot Wiener Schnitzels en die paneren wij dubbel, eerst met beschuitpaneer en daarna met panko.
En die bakken wij in de Skillet met arachideolie en roomboter op de BBQ snoeiheet 1 minuut per kant.
Daar kan geen Restaurant aam tippen, een rose schnitzel met een krokante korst en botermals.
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.580
Deze week 2 keer deze goddelijke spruitjes gegeten 🥳😁
 

SandyMan

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.689
Deze week 2 keer deze goddelijke spruitjes gegeten 🥳😁
Die kaas die blijft over en moet op he, dat "Probleem" hadden wij hier ook :ROFLMAO:
 
Bovenaan Onderaan