Beef en Steak

Spruiten Gratin

Zal ik er dan nog maar een veer bijsteken, als daar nog plaats voor is?


En een vraagje: wat is de functie van het voorroosteren van de panko?
Ik heb eigenlijk gedaan wat hij zegt.. ik denk dat het voornamelijk is omdat je wat bovenwarmte mist op de Q in vergelijking met een oven. Daarnaast hoeft de gratin niet zo heeel lang erop dus krijgt het ook minder kans bruin te worden.

Verstuurd vanaf mijn GM1913 met Tapatalk
 
Vandaag dit hot-topic ook in praktijk gebracht. Wat een topper. Wel machtig maar och, een verrijking voor onze dagelijkse kost. Heeft iets langer op de Q gestaan ivm lage temperatuur voor de rib-eye en heb een klein beetje vals gespeeld door het vervolgens af te maken in de oven op 200 graden maar kniesoor die daarop let...vlees gaat voor

Wij houden per definitie van spruiten dus de volgende keer wel iets meer van het groene goud erin om de spruitsmaak wat sterker te krijgen maar oei oei wat was het lekker! Zie ook allerlei mogelijkheden tot overschotels.

fa0f50870f58dea9c414f9e559f6fcec.jpg


ac8388217cf503b55ee554962c4bdb2d.jpg


a94e33b9f42848093083236f136f373a.jpg


Bedankt voor het delen van dit heerlijk recept!
 
En een vraagje: wat is de functie van het voorroosteren van de panko?
Smaak verrijking/verbeteren en voor een mooiere egale bruine kleur van je gratin.
Mijn ervaring met Panko is dat het uit de verpakking muf smaakt naar oud brood, dat is het natuurlijk ook.
Panko moet echt goed verhit worden om zijn heerlijke smaak prijs te geven, vandaar dat het ook voornamelijk/veel wordt gebruikt voor frituren.
Het voor-roosteren heeft dus echt een toegevoegde smaak meerwaarde, en het oog wil ook wat, de kleur wordt mooier goudbruin.
 
Smaak verrijking/verbeteren en voor een mooiere egale bruine kleur van je gratin.
Mijn ervaring met Panko is dat het uit de verpakking muf smaakt naar oud brood, dat is het natuurlijk ook.
Panko moet echt goed verhit worden om zijn heerlijke smaak prijs te geven, vandaar dat het ook voornamelijk/veel wordt gebruikt voor frituren.
Het voor-roosteren heeft dus echt een toegevoegde smaak meerwaarde, en het oog wil ook wat, de kleur wordt mooier goudbruin.
Een beetje vergelijkbaar met het bakken van pijnboompitten en sesamzaadjes dus? Oké, dat is duidelijk. Ik gebruik bijna nooit Panko , vandaar . Bedankt voor de informatie!
 
Een beetje vergelijkbaar met het bakken van pijnboompitten en sesamzaadjes dus? Oké, dat is duidelijk. Ik gebruik bijna nooit Panko , vandaar . Bedankt voor de informatie!
Precies, Panko gebruiken wij heel vaak, oa ander voor kroketten te maken.
Afgelopen week heerlijke dunne kalfsschnitzels van de bovenbil (Hanos) omgetoverd tot Wiener Schnitzels en die paneren wij dubbel, eerst met beschuitpaneer en daarna met panko.
En die bakken wij in de Skillet met arachideolie en roomboter op de BBQ snoeiheet 1 minuut per kant.
Daar kan geen Restaurant aam tippen, een rose schnitzel met een krokante korst en botermals.
 
Deze week 2 keer deze goddelijke spruitjes gegeten 🥳😁
 
Na het gillende succes van vorig jaar, dacht ik bij het zien van de nieuwe fotowedstrijd maar aan een ding: spruiten.

@Bram 's dochter die dit wilde op haar verjaardag.. @Jet was een weekje mijn BFF want ze lustte eindelijk spruiten, @Ewald ook blij natuurlijk. Het recept werd weer opgetrommeld, het YouTube filmpje werd weer bekeken en we wisten weer wat we moesten doen.

Firestarter aan.
B48FF008-739E-46E2-BB60-544C169F4A4A.jpeg


Panko voorgeroosterd
0B792A2A-2EAC-477B-9DC3-83DD244FB1FE.jpeg

Spruitjes gesneden..
5340A2BE-6585-4D09-B079-FD097BA9D178.jpeg


Kaas geraspt..
22B4F8FE-41D5-43F6-8CA8-79F0C9313A77.jpeg

Sjalotje, tenen knoflook en tijm klaar..
63A1E28E-313A-447D-8E0C-FE4390B9EE75.jpeg


Pan op het vuur met wat olie..
Samen met het hierboven, laatst genoemde.
A24F4AD9-7171-4A70-927E-340A7F3889DD.jpeg

Kleine mise en place buiten in het druilerige weer.
F31CC266-A7A4-4200-BE5F-E5FC7A997812.jpeg

Spruitjes in de pan erbij
D07BA788-F919-48B6-BF72-974AAD324C83.jpeg

Vervolgens dacht de iPhone een nacht foto te maken met lange sluitertijd terwijl ik het niet door had.. Maar afijn, slagroom mosterd en kaas erbij;
737F72CF-1E81-4530-A3AC-14526C3D4D2B.jpeg

Keertje spieken hoe ver hij was.
294EA626-D0AC-4383-A8D6-CB2730CA0D5A.jpeg

En zo uiteindelijk opgediend;
3B800046-4308-4424-87A9-D3143E0E43DB.jpeg

60A1C984-A3E8-4A07-9E82-B6ABCFD74270.jpeg

85A452AB-FD02-40D3-812E-85B9E868BC4F.jpeg


Gegeten samen met een reversed sear ribeye (koffierub) en aardappeltjes met rozemarijn en tijm. Heerlijk gegeten.

59283EEE-6170-458B-A7A2-0DA8A6921951.jpeg

6BDF6604-E492-410F-BA23-F0B9201CC7B2.jpeg


Ps. Spekjes weer apart voor de vegetariër.
 
bedankt voor de reminder, spruiten staan op het boodschappenlijstje
 
Lekker hoor!
 
Deze ook net aan de To-Q-lijst toegevoegd.
Bedankt voor dit leuke recept.
 
Weer geslaagd! Het is weer tijd voor spruiten.
 
Voor mij is dit recept De ontdekking van dit jaar 😍 ik wist echt niet dat er een recept bestond om die groene dingen eetbaar te maken 🤭
Sander, nog vele malen dank voor het delen van dit fantastische recept 😘
 
Gemaakt, heerlijk gerecht maar wel machtig hoor. Volgende keer maar als kleine side-dish :) Bedankt nogmaals voor het delen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan