- Berichten
- 740
Mijn collega’s kwamen langs voor een BBQ. Opzet was een BYO, en ik had besloten om spare ribs klaar te maken.
Avond van te voren de spareribs schoongemaakt en zout aangebracht. Deze keer ben ik voor gaasterland ribs van de Hanos gegaan.
Volgende dag de rub aangebracht. Deze keer Memphis dust gebruikt. Maak de rub altijd zelf, laat het zout er dan uit.
Plan was de bbq op 125 graden, maar de app registreerde de billows niet, waardoor hij afregelde op 200 graden. Hij was dus iets te warm geworden, maar dat was kwestie van de boel dichtzetten en even later keer luchten.
Na 1.5 uur zaten ze al op 70 graden en in de stal. Dus tijd om de boel in te pakken met aluminiumfolie. Had wat appelsap en boter toegevoegd.
In de tussentijd de glaze klaargemaakt. Deze heb ik gemaakt van honing, bourbon, chipotle, ui, knoflook en scheutje soja. Omdat ik ondertussen mijn sonos aan het instellen was, waren ze iets te ver doorgegaard. Daarna nog 20 min terug met de glaze. Resultaat waren heerlijke ribs. Combi van de glaze en rub was heerlijk. 5 min later was het gereduceerd tot botjes .
De rest van de avond nog kunnen genieten van andere gerechten die mijn collega’s hadden voorbereid waaronder gevulde portobellos, indiase chickenwings, indiase kaasspiesjes (van de bbq) etc..Dus een zeer geslaagde avond.
Avond van te voren de spareribs schoongemaakt en zout aangebracht. Deze keer ben ik voor gaasterland ribs van de Hanos gegaan.
Volgende dag de rub aangebracht. Deze keer Memphis dust gebruikt. Maak de rub altijd zelf, laat het zout er dan uit.
Plan was de bbq op 125 graden, maar de app registreerde de billows niet, waardoor hij afregelde op 200 graden. Hij was dus iets te warm geworden, maar dat was kwestie van de boel dichtzetten en even later keer luchten.
Na 1.5 uur zaten ze al op 70 graden en in de stal. Dus tijd om de boel in te pakken met aluminiumfolie. Had wat appelsap en boter toegevoegd.
In de tussentijd de glaze klaargemaakt. Deze heb ik gemaakt van honing, bourbon, chipotle, ui, knoflook en scheutje soja. Omdat ik ondertussen mijn sonos aan het instellen was, waren ze iets te ver doorgegaard. Daarna nog 20 min terug met de glaze. Resultaat waren heerlijke ribs. Combi van de glaze en rub was heerlijk. 5 min later was het gereduceerd tot botjes .
De rest van de avond nog kunnen genieten van andere gerechten die mijn collega’s hadden voorbereid waaronder gevulde portobellos, indiase chickenwings, indiase kaasspiesjes (van de bbq) etc..Dus een zeer geslaagde avond.