BasBQ
Beef en Steak

Spareribs

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.081
Vandaag stonden er spareribs op het menu. Vorige week in de actie een doos dik bevleesde ribben bij de Makro gehaald.
Prima ribben overigens.

Normaal kies ik voor de Easterwood methode, maar vind dat je met l&s meer smaak kunt toevoegen. De Q voorverwarmd naar 107 graden.
Om ze niet te ver door te garen, gekozen voor 2, 1 en 0,5 op 200 graden. Dat laatste omdat het begeleidende gerecht dan mooi even mee kon.

Gekozen voor een eigen rub, ingepakt met bastardsuiker, ahornsiroop en een beetje appelazijn. Daarna ingesmeerd met 2 verschillende glaces. Een op basis van coca cola saus (left over van de marinade voor de kip van gisteren) en de ander een char siu, waarvan het recept hier al vaker voorbij is gekomen.

Als begeleiding een spitskool stampot en deze mocht een half uurtje mee op 200 graden.

De smaak was geweldig, al vond mijn 2 jarige dochter ze nog iets te pittig. Meer voor papa dus šŸ˜‹. Volgende keer nog ietsjes verder garen. Een half uurtje langer inpakken denk ik.

Veel kijkplezier

20201028_162253.jpg
.
20201028_162256.jpg
20201028_162417.jpg
20201028_162951.jpg
20201028_170747.jpg
20201028_170807.jpg
20201028_174817.jpg
20201028_175049.jpg
20201028_175334.jpg
20201028_175417.jpg
20201028_181838.jpg
20201028_183050.jpg
20201028_183209.jpg
20201028_183257.jpg
20201028_183611.jpg
20201028_183615.jpg
20201028_183644.jpg
20201028_183927.jpg
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.382
Geen verkeerde maaltijd voor door de week.
Misschien volgende keer meer vocht bij het inpakken? Hier meestal een flinke scheut appelsap of cola oid. Mijn ervaring met te weinig vocht bij het inpakken Is dat je ribben dan minder zacht,mals zijn.
Maar evengoed ziet dit er heerlijk uit.
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.077
Dat zien er heerlijke ribben uit broer. En die aardappel dingen ziet er heel mooi uit. Hebben die niet teveel rooksmaak opgenomen zo? Ziet er iig fantastisch uit.
 

Peter64

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.169
Had je maar ff gebeld. Was ik komen proeven. Ziet er nl geweldig heel erg lekker uit.
Ga ze vanmiddag maken.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.205
Mooie ribben en het bijgerecht lijkt mij ook heel lekker.
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.108
Mooie maaltijd Remco en dat voor de woensdag šŸ„³ de spareribs zien er erg lekker uit maar die spitskool stamppot met de pommes duchesse vind ik fantastisch, het oog wil ook wat;) dit ga ik onthouden
 

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.081
Dat zien er heerlijke ribben uit broer. En die aardappel dingen ziet er heel mooi uit. Hebben die niet teveel rooksmaak opgenomen zo? Ziet er iig fantastisch uit.

Absoluut niet. Was zelfs maar nauwelijks aanwezig, dacht ik na die ribben.
De volgende dag rook ik duidelijk wat anders bij de leftovers .
Mooie maaltijd Remco en dat voor de woensdag de spareribs zien er erg lekker uit maar die spitskool stamppot met de pommes duchesse vind ik fantastisch, het oog wil ook wat;) dit ga ik onthouden
Het is zo simpel om je puree zo op te spuiten en kost maar 5 minuten.


Wat ik niet heb verteld is dat hier vegetarisch gehakt in zit voor het vrouwtje. Omdat dit best flauw van smaak is. Je mist immers de smaak van het runder/varkensvet. Heb ik het op smaak gebracht met een paddenstoelenbouillonblokje.
Was echt lekker.

Originele recept: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194435/ovenschotel-gehakt-en-spitskool
 
Bovenaan Onderaan