BasBQ
Beef en Steak

Spareribs... de 1e keer

 

Eld och Rök

Vuurmaker
Berichten
73
Hoort niet helemaal onder deze rubriek, maar toch even een plaatje van mijn eerste spareribs op de kamado.
Deze heb ik gemaakt met een recept dat we altijd gebruiken bij workshops koken op houtvuur (buiten in het bos).
Hierbij worden de ribben eerst een nacht in de rub gezet, dan op een laag vuur gaar gestoofd (normaal op een houtvuur in de DO) en daarna op de kamado afgebakken.
Wat een feestje.. 🎉 We hebben er heerlijk van gesmuld… 🥂

FullSizeRender-1.jpg
 
Laatst bewerkt:
Mooi. Ziet er lekker uit.
Ribbeltjes in de DO staat bij mij ook nog op de to-do list.
 
ziet er goed uit
niks mis mee
 
Altijd goed ribjes! Blijven ze bij direct grillen ook nog lekker sappig/zacht?
 
Altijd goed ribjes! Blijven ze bij direct grillen ook nog lekker sappig/zacht?
De smaak was echt uitstekend... Er zat alleen wat weinig vlees op, waardoor sommige wat droogjes waren. De dikkere waren lekker mals.... Volgende keer dik bevleesde halen ...
 
spare ribs zijn altijd lekker. Ben benieuwd naar de volgende sessie van ribben met meer vlees. Zal vast weer goed gaan.
 
Ze zien er goed uit
En je heb nog plek over op het rooster 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan