etienne_91
Tondelzoeker
- Berichten
- 15
Oke. Even voor de duidelijkheid; ik en m'n vriendin lusten geen vlees waar nog bot aan/in zit... Maar toch moest en zou ik eens spareribs maken. Oftewel, even onze grens verleggen :-O
Ik heb het recept gebruikt van de deze site; http://rtlniels.nl/bbq/?p=1386
Het slachtoffer van de dag; eerst natuurlijk eventjes netjes gewassen en gedroogd. Braaf beestje

Vervolgens een dry-rub als dekentje;

De Weber opgestookt tot een graad of 160/170. 180gr stond in het recept, en dat is 'ie uiteindelijk nog wel geworden, zelfs met een korte uitschieter naar 200. Al moet ik leren iets minder de deksel van de ketel te halen...

Na 'n uurtje of 2 eindelijk de alufolie eraf mogen halen (wat kan wachten lang duren..) Volgende keer wel even de braadslede invetten o.i.d. Nu was alle vet wat uit de ribs was gekomen aangekoekt. Hierna direct de glaze toegevoegd zoals in recept beschreven.

Na nog een kleine 30min de glaze laten meegaren was het tijd om m'n meisje aan tafel te roepen. (Sorry, aardappeltjes en groeten waren k&k producten..)

Ondanks dat we beide geen fan zijn van ribs, toch heerlijk gegeten en de hele rib opgegaan!

Oke; wat wil/kan/moet ik nog verbeteren op deze manier?
* De aangekoekte laag in de slede beviel me niet, allicht volgende keer geen 1,5liter kokend water eronder?
* Wellicht proberen lagere temperatuur en langer laten garen in een ingevette/geoliede braadslede?
Hoop dat jullie deze bijdrage van deze beginneling een beetje kunnen waarderen
Ik heb het recept gebruikt van de deze site; http://rtlniels.nl/bbq/?p=1386
Het slachtoffer van de dag; eerst natuurlijk eventjes netjes gewassen en gedroogd. Braaf beestje


Vervolgens een dry-rub als dekentje;

De Weber opgestookt tot een graad of 160/170. 180gr stond in het recept, en dat is 'ie uiteindelijk nog wel geworden, zelfs met een korte uitschieter naar 200. Al moet ik leren iets minder de deksel van de ketel te halen...

Na 'n uurtje of 2 eindelijk de alufolie eraf mogen halen (wat kan wachten lang duren..) Volgende keer wel even de braadslede invetten o.i.d. Nu was alle vet wat uit de ribs was gekomen aangekoekt. Hierna direct de glaze toegevoegd zoals in recept beschreven.

Na nog een kleine 30min de glaze laten meegaren was het tijd om m'n meisje aan tafel te roepen. (Sorry, aardappeltjes en groeten waren k&k producten..)

Ondanks dat we beide geen fan zijn van ribs, toch heerlijk gegeten en de hele rib opgegaan!

Oke; wat wil/kan/moet ik nog verbeteren op deze manier?
* De aangekoekte laag in de slede beviel me niet, allicht volgende keer geen 1,5liter kokend water eronder?
* Wellicht proberen lagere temperatuur en langer laten garen in een ingevette/geoliede braadslede?
Hoop dat jullie deze bijdrage van deze beginneling een beetje kunnen waarderen
