- Berichten
- 5.321
Kwam de wedstrijd eens goed uit. Zot van Souvlaki's en enkele maanden terug een souvlaki tool gekocht. Gisteren dus mee aan de slag voor de eerste keer.
Normaal wordt het met buikspek gedaan, maar ben voor varkenshaasje gegaan (ik weet, dat is minder vet, maar aan buikspek geraak ik niet op 1-2-3). 2 stuks van iets meer dan 500gr en was net toereikend om het blokje vol te krijgen. En snijden maar. De stokjes er helemaal door krijgen, is nog wel een kunst, maar de volgende keer zal het beter lukken.
Eens gesneden, voorzien van Noskos the Greek dry rub, en daarna vacuüm marineren met olijfolie en witte wijnazijn. Daarna een paar uurtjes de koelkast in om ze een uur ervoor terug eruit te halen. Die geur alleen al. Zalig.
Dan de Q op. Voor die rappe sessies neem ik nog wel eens de gasBBQ. Daar kan ik ook die klemmen op gebruiken wat het makkelijk maakt. Op de kamado's zijn deze niet bruikbaar omdat het rooster lager ligt als de buitenrand. Gasser op laagste stand dus, anders verbranden de stokjes te snel.
Na het grillen nog afblussen met geperst citroensap (jawel, dat zuurtje MOET erbij) en smullen maar. Aangevuld met tzaziki, griekse sla en griekse pasta (pate). Heerlijk en alle 49 stuks met 3 personen erdoor gejaagd.
Ik ga deze tool wel wat vaker gebruiken. Ondertussen wat dikkere stokjes in huis gehaald
Normaal wordt het met buikspek gedaan, maar ben voor varkenshaasje gegaan (ik weet, dat is minder vet, maar aan buikspek geraak ik niet op 1-2-3). 2 stuks van iets meer dan 500gr en was net toereikend om het blokje vol te krijgen. En snijden maar. De stokjes er helemaal door krijgen, is nog wel een kunst, maar de volgende keer zal het beter lukken.
Eens gesneden, voorzien van Noskos the Greek dry rub, en daarna vacuüm marineren met olijfolie en witte wijnazijn. Daarna een paar uurtjes de koelkast in om ze een uur ervoor terug eruit te halen. Die geur alleen al. Zalig.
Dan de Q op. Voor die rappe sessies neem ik nog wel eens de gasBBQ. Daar kan ik ook die klemmen op gebruiken wat het makkelijk maakt. Op de kamado's zijn deze niet bruikbaar omdat het rooster lager ligt als de buitenrand. Gasser op laagste stand dus, anders verbranden de stokjes te snel.
Na het grillen nog afblussen met geperst citroensap (jawel, dat zuurtje MOET erbij) en smullen maar. Aangevuld met tzaziki, griekse sla en griekse pasta (pate). Heerlijk en alle 49 stuks met 3 personen erdoor gejaagd.
Ik ga deze tool wel wat vaker gebruiken. Ondertussen wat dikkere stokjes in huis gehaald
