- Berichten
- 20.862
Er lag een stukje buikspek met zwoerd in de koelkast, en er was een fotowedstrijd. Dus één en één was drie, want ik had laatst een leuk filmpje op Instagram gezien over burnt ends met crackling.
Op het filmpje zag het er niet al te moeilijk uit.
Het zwoerd van het buikspek helemaal lekprikken.
Bestrooien met zout
24 uur in de koelkast en daarna het zout eraf schrapen met een mes en daarna nog eens goed schoonvegen met een papieren doekje.
Omdraaien en mooie blokjes van snijden, zorg ervoor dat je niet door het zwoerd snijd.
Bestrooien met je favoriete rub.
Op de barbecue van 107C voor drie uur, met het vel naar boven
Halverwege
Na drie uur
Na drie uur de bbq opstoken naar 250c en de zwoerd insmeren met Apple cider vinegar.
Nu is het wachten tot de zwoerd crackling wordt .
Het bubbelde wel iets, maar crackling werd het niet. Voordat het helemaal zwart werd er toch maar afgehaald.
Gelukkig is het buikspek en toch heerlijk.
Bedankt voor het kijken.
Op het filmpje zag het er niet al te moeilijk uit.
Het zwoerd van het buikspek helemaal lekprikken.
Bestrooien met zout
24 uur in de koelkast en daarna het zout eraf schrapen met een mes en daarna nog eens goed schoonvegen met een papieren doekje.
Omdraaien en mooie blokjes van snijden, zorg ervoor dat je niet door het zwoerd snijd.
Bestrooien met je favoriete rub.
Op de barbecue van 107C voor drie uur, met het vel naar boven
Halverwege
Na drie uur
Na drie uur de bbq opstoken naar 250c en de zwoerd insmeren met Apple cider vinegar.
Nu is het wachten tot de zwoerd crackling wordt .
Het bubbelde wel iets, maar crackling werd het niet. Voordat het helemaal zwart werd er toch maar afgehaald.
Gelukkig is het buikspek en toch heerlijk.
Bedankt voor het kijken.